Nem glutenfri morgengrød
Nem glutenfri morgengrød er en god og sund start på dagen og er også mælkefri.
Grøden er nem og hurtig at lave og kan varieres i det uendelige, både hvad angår ingredienser og toppings.
Forslag til toppings:
Hakkede eller hele mandler, evt. ristet på en tør pande.
Knas: Grofthakkede græskarkerner og solsikkekerner ristet på en tør pande med sesamfrø og hørfrø. Tilsæt lidt salt.
Æbler, revne eller i tern. Kanel.
Rosiner/grofthakkede abrikoser/dadler/svesker/figner.
Hjemmelavet sveskegrød: 150 g svesker (uden sten) og 50 g dadler (uden sten) koges i ½ l vand i ca 20 min. Blendes.
Tips:
Varier grøden med forskellige typer af flager og gryn. Rosiner kan erstattes af grofthakkede svesker.
Lav en blanding af de forskellige gryn og flager i en tætsluttende dåse, så skal du ikke måle af hver gang.
Nem glutenfri morgengrød
Ingredienser
- 0,5 dl boghvedeflager
- 0,5 dl hirseflager
- 0,25 dl majsgryn
- 0,5 dl risflager
- 1 spsk. rosiner
- 2 dl sojamælk/rismælk
- 2,5 dl vand
- 0,25 tsk. groft havsalt
- 0,25 spsk. kokosolie / 1 spsk. rapsolie koldpresset
Sådan gør du
- Flager, gryn og rosiner hældes i en tykbundet gryde sammen med sojamælk og vand.
- Tænd for blusset og rør i blandingen med et piskeris.
- Rør jævnligt til det kommer i kog.
- Skru ned for varmen og lad det koge 3-4 min under omrøring til grøden er tilpas tyk. Bliver den for tyk tilsæt lidt ekstra vand.
- Sluk for blusset og tilsæt salt og olie. Rør det godt sammen og server grøden.