Nem glutenfri morgengrød

glutenfri-grød-m.-topping-1024x766

Nem glutenfri morgengrød er en god og sund start på dagen og er også mælkefri.

Grøden er nem og hurtig at lave og kan varieres i det uendelige, både hvad angår ingredienser og toppings.


Forslag til toppings:

Hakkede eller hele mandler, evt. ristet på en tør pande.

Knas: Grofthakkede græskarkerner og solsikkekerner ristet på en tør pande med sesamfrø og hørfrø. Tilsæt lidt salt.

Æbler, revne eller i tern. Kanel.

Rosiner/grofthakkede abrikoser/dadler/svesker/figner.

Hjemmelavet sveskegrød: 150 g svesker (uden sten) og 50 g dadler (uden sten) koges i ½ l vand i ca 20 min. Blendes.

 


Tips:

Varier grøden med forskellige typer af flager og gryn. Rosiner kan erstattes af grofthakkede svesker.

Lav en blanding af de forskellige gryn og flager i en tætsluttende dåse, så skal du ikke måle af hver gang.

 

Nem glutenfri morgengrød

Antal 1

Ingredienser
  

  • 0,5 dl boghvedeflager
  • 0,5 dl hirseflager
  • 0,25 dl majsgryn
  • 0,5 dl risflager
  • 1 spsk. rosiner
  • 2 dl sojamælk/rismælk
  • 2,5 dl vand
  • 0,25 tsk. groft havsalt
  • 0,25 spsk. kokosolie / 1 spsk. rapsolie koldpresset

Sådan gør du
 

  • Flager, gryn og rosiner hældes i en tykbundet gryde sammen med sojamælk og vand.
  • Tænd for blusset og rør i blandingen med et piskeris.
  • Rør jævnligt til det kommer i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det koge 3-4 min under omrøring til grøden er tilpas tyk. Bliver den for tyk tilsæt lidt ekstra vand.
  • Sluk for blusset og tilsæt salt og olie. Rør det godt sammen og server grøden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *