Annas mandelbrød m. banan
Lad dig ikke snyde. Disse lækre mandelbrød ligner måske frikadeller, men det er de bestemt ikke :-) De er hurtige at lave, helt uden mælk og mel, lavet på mandler og smager virkelig godt med lidt syltetøj eller frisk frugt til morgenmad, eller som en hurtig snack i løbet af dagen.
Note: Du kan selvfølgelig bruge formalet mandelmel i stedet for selv at male mandlerne. Der skal nok bruges lidt mindre formalet mandelmel, men prøv dig frem. Mandelbrødene kan også laves uden banan. Erstat evt. med 1-2 spsk. marmelade.
Annas mandelbrød m. banan
Ingredienser
- 2 dl malede mandler
- 0,5 dl kokosfibre/fedtreduceret mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,25 tsk. salt
- 1 banan
- 2 æg
- 1 spsk. rapsolie eller hvad du har
Sådan gør du
- Mal mandlerne så fint som muligt.
- Bland de malede mandler med kokosmel, bagepulver og salt.
- Mos bananen og pisk den sammen med æg og olie i en skål for sig.
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Sæt "farsen" på en varm pande med en ske og tryk "dellerne" let flade. Vi bager mandelbrødene på en sliplet-pande, og bruger derfor ikke fedtstof, men brug gerne lidt kokosolie/margarine til at stege i, hvis din pande driller.
- De små brød bages nogle minutter på hver side, til de føles faste når du trykker på dem.
- Spises lune eller afkølede. Opbevares i køleskab og kan holde sig et par dage på køl.