Glutenfri Pandebrød
Disse små glutenfri pandebrød er super nemme at lave og er rigtig gode på morgenbordet eller som en snack. Vi udviklede dem, så man hurtigt kunne lave noget lækkert brød, der ikke først skulle æltes, hæve og bage. De smager godt som de er, -lidt søde pga. frugten i dejen, og er særlig gode med marmelade på. Vi har brugt ris- og majsmel, men man kan sagtens variere med andre meltyper, som fx boghvedemel, amarantmel, glutenfri havremel eller quinoamel.
Glutenfri Pandebrød
Ingredienser
- 2 æg
- 1 moden banan eller 2 spsk. marmelade (fx blåbær blomme, skovbær, hindbær)
- 1 spsk. olie fx koldpresset rapsolie
- 1 dl rismel
- 0,5 dl majsmel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,25 tsk. fint salt
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. kanel
- mælkefri margarine / kokosolie
Sådan gør du
- Pisk æggene sammen. Mos bananen og bland den med æggemassen/ rør marmeladen i æggemassen. Tilsæt olien.
- Bland ris- og majsmel med bagepulver, salt, vaniljepulver og kanel. Hæld det i æggemassen lidt ad gangen og pisk det godt sammen. Dejen får en konsistens som tyk kagedej.
- Pandebrødene steges på en varm pande i lidt margarine eller kokosolie. Sæt dejen rundt på panden ca. 1 spsk. i hver portion. Skru ned til middellav varme og bag dem ca. 1-2 min. på hver side. Pas på de ikke får for meget, da de nemt kan branke pga. frugten.
- Spises lune eller afkølede. Kan skæres igennem og lægges sammen med marmelade o.lign, så de nemt kan tages med i madpakken.
- Opbevares i køleskab og kan holde sig et par dage på køl. Kan fint varmes på brødristeren.
Jeg elsker disse brød!
De er så hurtige og nemme at lave.
Jeg laver dem gerne med en ekstra banan og/eller en god klat kold havregrød i!
Spiser dem med marmelade – både kolde og varme. De er bedst lune men det klares nemt på brødristeren.
Et super mellemmåltid med frugt til :)
Hvor dejligt :-)