Glutenfri Grøntsagsmuffins
Grøntsagsmuffins er et lækkert alternativ til frokosten eller til et mellemmåltid. De er nemme at lave, kan holde sig i flere dage og egner sig godt til madpakken. Det er kun fantasien som sætter grænser for fyldet. Prøv fx med fintsnittet porer, ærter, dampede broccolibuketter eller gå på opdagelse i årstidens grøntsager.

Glutenfri Grønsagsmuffins
Er velegnet til frysning
Ingredienser
Dej:
- 90 g boghvedemel
- 90 g rismel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. herbes de provence/timian/spidskommen
- lidt peber
- 2,5 dl sojamælk eller rismælk
- 3 spsk. olie
- 2 æg
Grøntsagsfyld:
- 250 g revet gulerod
- 50 g oliven hakkede
Sådan gør du
- Bland boghvedemel, rismel, bagepulver, salt, timian og peber i en skål.
- I en anden skål piskes sojamælk, æg og olie sammen med et piskeris.
- Hæld æggeblandingen op i melblandingen mens der røres.
- Pisk det godt sammen. Dejen minder om pandekagedej.
- Vend grøntsagsfyldet i dejen.
- Hæld dejen i muffinforme, -silikoneforme anbefales. Hvis der bruges papirforme, så skal de pensles med lidt olie. Bag dem ved 180°C i 25-30 min.
- Når de er færdige køles de af på en rist.
Ville man kunne tilsætte hørfrø, sesamfrø eller lignende?
Det kan man helt sikkert godt. Bare der ikke kommer for mange i. Lidt hakkede nødder eller mandler vil sikkert også være godt :-)