Glutenfri Græskarkage med dadler
Denne glutenfri græskarkage er saftig og krydret og uden tilsat sukker. Et godt bud på en anderledes og lækker Halloweenkage.
Glutenfri Græskarkage med dadler
Ingredienser
- 4 dl hokkeido græskar bagt græskarkød
- 10 store saftige dadler uden sten
- 4 æg
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- 2,5 dl fint kokosmel kokosfibre
- 0,5 dl kokosolie
- 1 dl grofthakkede valnødder
- 1 dl rosiner
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Skær hokkeido græskaret i både og rens det for kerner.
- Bag det 20-25 min. ved 200 grader, til kødet er mørt.
- Skrab græskarkødet ude af skallen og mos kødet i skål for sig.
- Tag 4 dl græskarmos over i en anden skål og bland det med kokosolien, lad det stå og hvile mens de andre ingredienser forberedes.
- Mos dadlerne til en ensartet masse.
- Tilsæt kanel, natron, groft hakkede valnødder og rosiner og bland det godt igennem.
- Bland dadelmassen og græskarmosen sammen.
- Del æggehvider og æggeblommer og bland æggeblommerne i dejen.
- Tilsæt mel og bland det hele godt igennem.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Kom dejen i en smurt brødform. Dejen minder mest af alt om en tung kartoffelmos.
- Bag den ca. 75 min. ved 160 grader.
Hej glutenfri start
Lige et spørgsmål til opskriften.
Der står 1 dl. Græskarkød i ingrediens listen og 4 dl. I vejledningen ?
Mvh. Lars
Hej Lars
Godt spottet! Det er 4 dl og ikke 1 dl :-)