Glutenfri Chokoladedrøm uden sukker
Glutenfri Chokoladedrøm er en drøm af en chokoladekage. Spis den som den er, eller server den med frisk frugt. Helt fri for gluten, mælk og tilsat sukker.
Tips:
Det kan være en god idé at lægge et stykke bagepapir hen over kagen mens den bager, så undgår man den bliver brændt på toppen.
Hvis du gerne vil have din chokoladedrøm skal være mere våd inden i, kan du putte ½-1 dl mindre mel i dejen.
Glutenfri Chokoladedrøm uden sukker
Ingredienser
- 250 g saftige dadler uden sten
- 1 dåse kokosmælk 400 ml
- 0,5 dl friskpresset appelsinsaft
- 3 spsk. kakaopulver med top
- 1,5 tsk. ren vaniljepulver
- 2 store æg
- 2 tsk. natron
- 2,5 dl hasselnøddemel
- 3 dl fint kokosmel kokosfibre
Sådan gør du
- Mos dadlerne i en skål.
- Rør kokosmælken sammen så den er ensartet, inden den tilsættes dadlerne.
- Bland appelsinsaft, kakao og vanilje i, rør det godt igennem med en håndmikser.
- Del æggehvider og æggeblommer, rør æggeblommerne i dejen.
- Tilsæt melet og rør dejen.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland natron i dejen og bland den godt igennem, inden æggehviderne vendes forsigtigt i.
- Kom dejen i en lille bradepande. Dejen er våd og klistret, ikke flydende.
- Bag din chokoladedrøm 45-50 min. ved 180 grader.
- Lad den køle inden den serveres, som dessert med frisk frugt til eller som den er, til eftermiddagskaffen.
Lavede denne kage til fødselsdag. HELT fantastisk… Bestemt ikke sidste gang den skal laves!!
Kære Dorte
Hvor er det dejligt at høre! :)
Kh. GFS
Hej :)
Er fint kokosmel det samme, som det man køber i supermarkedet? Eller er det der man køber i helsekosten?
Iøvrigt ser kagen super lækker ud :-)
Hej Marisa
Det er det, der også kaldes kokosfibre – altså IKKE det der hedder kokosmel i supermarkedet!
Kh. GFS
Ok, tak for svar :) Den glæder jeg mig til at lave :)
Hasselnøddemel, er det hasselnædder, der er blendet eller er det købt færdigt og affedtet, så det suger lidt ligesom mel?
Det er mel, som er købt færdigt. Men det er vist ikke affedtet. Kh. GFS
Ok tak – har ikke kunne finde det. Kan mandelmel bruges?
Ja det vil jeg tro…