Glutenfri Flûtes

Disse flûtes er sprøde udenpå og bløde og luftige indeni. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre.

OBS! Vi har ændret på opskriften 31/10/19

Glutenfri Flûtes

Er velegnet til frysning.
Antal 3 stk.

Ingredienser
  

  • 6 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æblecider-eddike eller citronsaft
  • 1 ½ tsk. salt
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 75 g maizena (majsstivelse)
  • 30 g FiberHUSK
  • sesamfrø til drys
  • fuldkornsrismel til at rulle i

Sådan gør du
 

  • Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
  • Rør eddiken i vandet.
  • Bland de resterende ingredienser i en skål for sig: salt, fuldkornsmajsmel, boghvedemel, fuldkornsrismel, maizena og FiberHUSK.
  • Bland ingredienserne godt sammen med en ske.
  • Find elpisker med dejkroge frem. Tilsæt hele melblandingen til væsken på én gang. Rør med det samme godt med elpiskeren til dejen er jævn og ensartet.
  • Lad dejen hæve i skålen i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i tre stykker og rul/form hvert stykke til et aflangt flûte.
  • Læg flûtene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Rids flûtene med en kniv, pensl med vand og drys dem med sesamfrø... eller pensl med sammenpisket æg og drys med rosmarin og groft havsalt.
  • Bag dem i ca. 30 min. ved 225°C og lad dem køle af, inden de skæres.
  • Tip: Hvis du har god tid, kan du bruge koldt vand og 10 g gær og lade dejen hæve 3-4 timer første gang og efterhæve som i opskriften.


22 thoughts on “Glutenfri Flûtes”

  • Jeg har prøvet at bage dem i dag med 4 slags andet mel, da jeg ikke lige havde nogle af de nævnte slags mel.
    120 gram af hver: blendet glutenfri havregryn, majsmel, amarantmel og rismel. Som drys brugte jeg rosmarin, oregano og anis. De smager fantastisk, og jeg vil sige, at det nok er den bedste glutenfri brødopskrift, som jeg har prøvet i det års tid, hvor jeg har levet glutenfrit :-)

    Tak for alle de gode opskrifter :-)

    • Hej Marlene
      Det er skønt at høre!
      Hvis du er vild med den opskrift, kan du sikkert også få glæde af bl.a. vores solskinsboller og pizzaboller, da de er lavet efter samme princip :)
      God fornøjelse!
      Kh. GFS

      • Super :-) Dem må jeg prøve at lave. Elsker at bage nye brød m.m. ;-)

        Vh. Marlene Kongsbak

  • Hejsa

    Jeg har bagt flûtene idag. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke – MEN de er næsten ikke hævet, hverken ved den 1 times hævning på bagepladen – eller da de blev bagt i ovnen.
    Kan jeg evt. tilsætte væsken lidt eddike som jo skulle hjælpe med at aktivere gæren?

    Er eller rigtig glad for opskrifterne

    Hilsen

    Anette

    • Hej Anette. Det lyder meget mystisk. Med mindre der har været noget galt med gæren, kan jeg ikke gennemskue, hvad der er gået galt. Ja en anden gang kan du sagtens tilsætte 1 spsk. eddike for at hjælpe med hævningen – håber det lykkes! :)
      Kh. GFS

      • Tak for svaret.
        Mht. gæren: Kan man opbevare den for koldt (jeg havde en frisk pakke i køleskabet som holder 4 grader), den virkede meget kold da jeg tog den ud af køleskabet.

        Køber en ny pakke idag – og prøver igen

        Hilsen

        Anette

          • Hejsa igen

            Næ, heller ikke anden gang var lykkens gang, men nu ved jeg ikke rigtigt hvor meget de skal hæve, jeg forventer jo at de hæver ligeså meget som alm. hvedebrød gør – og det er svært at se størrelsen på jeres brød udfra billedet.
            Skal de blive dobbelt størrelse?

            MVH – Anette

          • Vores dej hæver ikke til dobbelt størrelse, men den hæver…det blir dog aldrig et luftigt baguette, hvis det er det du mener…du kan prøve at sende et billede af dine flûtes til info@glutenfristart.dk da det er svært at råde uden at se brødet :)
            Ellers vil jeg anbefale dig at bage vores sandwichboller og evt forme dem som flütes, da den dej er lidt nemmere at få til at lykkes…bag dem ca. 10 min. længere end bollerne…
            Kh. GFS

  • Min søn har lige fået konstateret gluten allergi.
    Han elsker hvidløgs flutes.
    kender I en god måde jeg kan lave dem på ud fra Jeres opskrift?

    På forhånd tak for svaret.

    Forøvrigt tak for Jeres store arbejde med opskrifterne så vi andre bare kan gå i gang.

    Hilsen

    Marianne

    • Tak for ros Marianne :) Vi har ikke selv prøvet at lave hvidløgsflutes endnu, men vi har talt om, at man ku enten ridse brødet inden det bages eller skære ridser i det, når det er bagt. Så kommer man hvidløgssmøret ned i ridserne, efter brødet er bagt. Dernæst kommer man brødet i ovnen igen og gir det en 5-10 min mere. Det gør jo ikke noget, at brødet bliver mere sprødt. Men måske løber smørret ud…man ku måske lave huller ned i brøddet oppe fra og komme smørret ned…
      Jeg håber, du finder en løsning. Og du må meget gerne vende tilbage med dine erfaringer :-)
      P.S. Hvis man ikke kan tåle smør, kan man måske bruge olivenolie…

      Kh. Anna – GFS

  • Hejsa. Nem opskrift at følge, det er lækkert!
    Jeg er dog personligt ikke vild med smagens af rismel, hvis det bliver største delen i et brød. Har i et forslag til hvad det kan skiftes ud med, helt eller delvist?

    Venligst Natacha

  • Hej. Min søn har netop fået konstateret glutenallergi, og jeg ville derfor bage disse lækre flutes til suppen. Men selvom der står, at opskriften er nem hævede det stort set ikke… Hmm har du nogle fif til, hvad jeg skal gøre?
    Mange hilsner Majbritt

  • Nogen der har prøvet at rulle noget smag indeni flutet? Jeg tænker f.eks på hvidløg, persille og fedtstof. Porre/løg, spinat og ost. Er på udkig efter en glutenfri brødopskrift, som jeg kan rulle nogle grøntsager ind i og lave en slags krydret grøntsags madbrød. Jeg skal nok over i noget mere butterdejs agtigt før det bliver godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *