Glutenfri Pizzaboller med spinat
Disse saftige glutenfri pizzaboller med spinat passer perfekt til madpakken med eller uden pålæg. De kan laves med eller uden tomat, alt efter hvad man bedst kan lide og/eller tåle.
TIPS
- Grønkål: Pizzabollerne bliver også rigtig lækre med grønkål i stedet for spinat. Erstat spinaten med 200 g frossen grønkål, som optøs og knuges fri for vand ligesom spinaten.
- Du kan med fordel optø spinaten/grønkålen over varme i en gryde, sigte og afkøle det inden brug.
- Prøv at krydre med rosmarin eller basilikum i stedet for timian/oregano.
- Ønskes store boller til sandwich, så del dejen i 8 stykker og tryk dem flade.
Glutenfri Pizzaboller med spinat
Er velegnet til frysning
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1,5 tsk. honning
- 1 lille tsk. salt
- 2 1/3 spsk. FiberHUSK 15 g
- 2,5 spsk. olivenolie
- 200 g frossen spinat skal anvendes optøet
- 40 g oliven
- 70 g soltørrede tomater kan udelades
- 4 spsk. tomatkoncentrat kan udelades
- 0,5 tsk. oregano
- 0,5 tsk. timian
- 80 g kikærtemel
- 110 g majsmel
- ca. 275 g fuldkornsrismel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen.
- Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
- Den optøede spinat knuges fri for vand og hakkes groft hvis det er helbladet. Oliven og soltørrede tomater skæres i tern. Spinat, oliven, soltørrede tomater, tomatkoncentrat, oregano og timian tilsættes blandingen og det hele røres sammen.
- Tilsæt kikærtemel, majsmel og ca. halvdelen af fuldkornsrismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge).
- Tilsæt nu fuldkornsrismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min.
- Drys lidt fuldkornsrismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt fuldkornsrismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
- Tril dejen til en pølse og del den i ca. 12 stykker.
- Form stykkerne til boller og læg dem på bageplader med bagepapir. Pres bollerne lidt flade så de egner sig som sandwichboller. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1 time.
- Bag dem i ca. 30 min. ved 200°C eller ved 180°C i varmluftovn.
- Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Kan man bruge frisk grønkål i opskriften?
Vi har ikke prøvet men hvorfor ikke..? Det skal nok hakkes ret fint og prøv måske med en mindre mængde til at starte med.
God fornøjelse! :-)
Kh. GFS
Der står 40 dl. Oliven??
Tak Helga,
Den var smuttet! Det er selvfølgelig 40 g. :-)
Hvordan med holdbarhed og opbevaring af de færdige boller?
Er de fryseegnet?
Da der er “mad” i bollerne er holdbarheden begrænset, og de har nok bedst af at være i køleskabet. Men her kan de sagtens holde 3-4 dage. De kan godt fryses og en tur på brødrister eller lignende vil gi dem nyt liv :-)
Kh. GFS