Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs
Denne mælke- og glutenfri bechamelsovs er super nem at lave og kan laves helt uden tilsat fedtstof. Den kan både anvendes som en klassisk bechamelsovs i fx lasagne, til persillesovs eller til stuvede grønsager, som vist på billedet.
TIP: Man kan erstatte halvdelen af sojamælken med bouillon eller bare vand, -så får man en lidt lettere og knap så cremet sovs. Passer især godt til stuvede grønsager.
Man kan selv vælge hvilken konsistens man ønsker. Tilsæt lidt mindre sojamælk/vand for en tyk sovs og lidt ekstra sojamælk/vand for en tyndere sovs.
Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs
Ingredienser
- 4 dl sojamælk
- 2 spsk. maizena
- salt og peber
- revet muskatnød evt.
Sådan gør du
- Ryst 1 dl sojamælk med maizenaen i en meljævner (et rent syltetøjsglas kan også bruges) til en jævning.
- Hæld jævningen i en gryde og tilsæt resten af mælken, men hold ca. ½ dl tilbage.
- Pisk blandingen sammen og varm op under omrøring.
- Bring blandingen i kog under fortsat omrøring.
- Tilsæt resten af sojamælken til sovsen har den rette konsistens.
- Lad den småkoge i 3-4 min.
- Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
Maizena – er det så majsstivelse man skal bruge? For der er jo mælkesukker i almindelig maizena..
Ja det er majsstivelse :-)
Tak for opskriften! Jeg er ved at prøve den af med min første gluten og mælkefri lasagne. :-)
Det lyder lækkert! Velbekommen :-)
Det var så lækkert, så nu er jeg ved at lave den igen!
Hvor skønt! :-) Hvilke lasagneplader bruger du?
Dem fra Schär. De skal godt nok koges først, så det er lidt besværligt, men det smager godt :-)
Tak Nina! :)
Nu er jeg ikke vild med Soya fordi det er hormon forstyrrende.Kan man ikke bruge hjemmelavet mandelmælk i stedet ?. Jeg kan slet ikke tåle mælk fra ko, med eller uden laktose. Er der ikke noget andet man kan fortykke sovsen med så ?
Hej Angelina
Du kan bruge rismælk, hvis du vil. Men jeg er sikker på, at du også kan bruge mandelmælk…
Mvh. GFS