Cremet Glutenfri Øllebrød
Denne glutenfri Øllebrød med citron og vanilje smager som en rigtig øllebrød skal smage og bliver lækker cremet, når man blender den. Den er lavet med Risbrød fra Pema og glutenfri øl fra Daas Beer. Kan spises som dessert, til morgenmad eller som mellemmåltid. Server med kold sojaflødeskum.
TIP: Ønskes en tyndere øllebrød tilsættes lidt mere vand efter den er blendet.
Cremet Glutenfri Øllebrød
Ingredienser
- 1 pakke Glutenfrit Risbrød fra Pema 375 g
- 8 dl vand
- 1 glutenfri øl fx Daas Blond 33 cl
- ca. 70 g sukker
- revet citronskal fra ½-1 økologisk citron
- 0,5 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
- Skær brødet i terninger og læg det i en gryde.
- Hæld de 8 dl vand over og lad det stå i blød i min. 2 timer.
- Tilsæt 1 øl og bring det i kog.
- Lad det koge i 10-15 min mens du pisker i blandingen med et piskeris.
- Tilsæt sukker. Hold lidt tilbage.
- Sluk for blusset og blend blandingen med en stavblender.
- Tilsæt citronskal og vaniljepulver og smag til med resten af sukkeret, til den har en passende sødme.
- Server med kold sojamælk, sojafløde eller sojaflødeskum.
- En evt. rest kan holde sig i køleskabet 2-3 dage og varmes igen.