Glutenfrit Majsbrød

glutenfrit majsbrød

Glutenfrit majsbrød er supernemt og hurtigt at lave. Det passer rigtig godt som tilbehør til mad eller til morgenmaden med fx marmelade på.


Tips:

  • Majsmuffins: Fordel dejen i ca. 10 muffinforme. Bages ved 180°C i ca. 20 min.
  • Madbrød: Undlad honning, brug olivenolie og drys brødet med lidt salt og rosmarin inden bagning.

Glutenfrit Majsbrød

Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 180 g fuldkornsmajsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. honning kan udelades
  • 0,75 tsk. fint salt
  • 2,5 dl sojamælk/rismælk
  • 2 æg
  • 3 spsk. olie fx koldpresset rapsolie

Sådan gør du
 

  • Bland majsmel, bagepulver og salt i en skål.
  • I en anden skål piskes sojamælk, æg, olie og honning sammen med et piskeris.
  • Hæld æggeblandingen op i melblandingen mens der røres. Pisk det godt sammen. Dejen minder om tynd pandekagedej.
  • Fyld dejen i en lille form, fx en rugbrødsform på 1,6 l. Brug bagepapir hvis det ikke er en silikoneform.
  • Bag brødet ved 180°C i ca 30 min. Tjek evt. om brødet er færdigbagt ved at stikke en tynd kniv i brødet og se om der hænger dej ved.
  • Når brødet er færdigt, tages det ud af formen og køles af på en rist. 


30 thoughts on “Glutenfrit Majsbrød”

  • Jeg er lidt i tvivl om den skal bages ved alm ovn eller varmluft, det ville være rart at det stod i opskrifterne. 1000 tak for en god side. Mvh. Jette

    • Hej Jette.
      Tak for din kommentar.
      Du har helt ret, det skal vi da skrive i alle opskrifter!
      Det er sådan nu, at hvis ikke andet er anført, så er det almindelig ovn, der skal bruges.
      Kh. GFS

  • Hej.

    Er ny udi gluten og hvedefri bagning. Jeg har lavet dette brød to gange, hvor jeg den anden gang fjernede en del af olien, da der simpelthen var for meget i. Her den anden gang jeg har bagt det, er jeg i tvivl, om jeg har bagt det godt nok. Det fik 40min i alm ovn, hvor jeg brugte et fad som form, men føles stadig fugtigt indeni. Skal det være sådan? Brugte vand istedet for plantemælk, da jeg ikke bruger det så ofte.
    Spørger fordi jeg er bange for at blive syg pga at æggene måske ikke er tilberedt nok. Er meget salmonella-forskrækket nemlig.

    Hilsen Heidi

    • Hej Heidi
      Det er ret sikkert, fordi du bruger vand og mindre olie, at brødet forbliver fugtigt indeni. Men hvis du har bagt det i 40 min., vil jeg vove at påstå, at det er blevet varmet nok i forhold til salmonella, da det er varmegraderne der afgør om bakterien kan overleve eller ej. Hvis jeg var dig, ville jeg investere i et bagetermometer og bruge det, når du er i tvivl. Salmonella dør ved 75 grader. Hvis du kan tåle almindelig mælk, kan du bruge det i stedet for sojamælk. Du kan evt. også prøve at bage brødet som muffins, det kan være det hjælper på fugten…
      Kh. GFS

  • Det er en super opskrift. Bruger den som basis, og tilføjer f.eks stegte løg /revet ost / chili, alt efter humør :-)

  • Hej!
    Her elsker vi brødet, især til morgenmad :-)
    Jeg har ingen opvaskemaskine, og kan ikke umiddelbart se nogen grund til at snavse 2 skåle til :-) Så i dag har jeg bare blandet det hele i en skål og pisket det grundigt med håndmixer :-)

  • Øverst i opskriften, står der det er fryseegnet, og nu svarer i Linda, at det er det IKKE. Jeg har lige bagt det for første gang og vil gerne vide, hvad der er korrekt. Havde regnet med det var fryseegnet her til julen……
    Mvh. Kirsten.

    • Hej Kirsten
      Det kan jeg da godt forstå! Det kan godt lade sig gøre at fryse det, men det er ikke ligefrem fryse-egnet, så det vil jeg slette. Hvis det bliver lunet efter frys bliver det bedst :)
      Mvh. GFS

  • Kan man bruge alm sødmælk, jeg syndes de andre alternativer er for dyre at bruge og bryder mig heller ikke meget om dem. ? Og tusind tak for opskrifterne, jeg har længe ledt efter opskrifter uden kerner på brød, så glæder mig til at afprøve dem :)

    KH Zara

  • Jeg er som ældre dame pludselig blevet gluten intolerant, så det her er en ny verden for mig at skulle åbne op for. Det her er mit første forsøg, så tænkte jeg ville give lidt feed-back. Det minder mere om kage end brød, men er virkelig lækkert og så hurtigt og nemt at lave. Jeg skal huske sukker/honning næste gang lol. Alm sødmælk virkede bare perfekt, og jeg brugte 2 skefulde olivenolie.
    Det minder mig utroligt meget om det man i USA har der hedder corn bread, derovre får vi det tit med chili i eller opgraderet til jalapeños. Der spiser man det ofte til ex dybstegt kylling og gryderetter.
    Jeg vil atter sige mange tak for opskrifter, efter jeg fandt jeres side og nu ved hvor lækkert det kan være, virker det hele ikke så overvældende længere.

    Kærligt Zara

    • Kære Zara
      Tak for fin feedback! Du har ret – majsbrøddet minder lidt om kage i konsistens. Lyder lækkert som tilbehør til varme retter – godt tip!
      Hvis du gerne vi lave almindeligt “hvidt” brød uden kerner, så vil vi anbefale at du prøver vores opskrift på Sandwichboller.
      Mvh. GFS

  • Har en multiallergiker i huset og vil så germe bage noget, der minder om hvidt brød.
    Prøvede med majsbrødet til 2 personer. Det endte med noget, der mindede om en majsomelet.
    Nå., men må op på hesten igen.
    Kan I anbefale et andet brød evt med gær til en nybegynder, som er træt af at vi skal købe brød hos specialbagerne.
    Mange gode tanker Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *