Glutenfri Pølsebrød
Disse glutenfri pølsebrød bliver dejlige, bløde og luftige. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre. Brødene kan drysses med sesam. Eddiken er tilsat for at gøre brødet mere luftigt.
OBS!
Husk at tjekke ingredienserne på de pølser du bruger, da nogle kan indeholde gluten.
Glutenfri Pølsebrød
Egnet til frysning.
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 67 g fuldkornsmajsmel
- 67 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsrismel
- 50 g maizena majsstivelse
- 20 g FiberHUSK
- sesam til drys
Sådan gør du
- Pisk vand, gær og honning sammen i en stor skål med piskeriset og lad det stå et par minutter.
- Bland imens de resterende ingredienser i en mindre skål for sig og bland dem godt med en ske.
- Rør eddiken i væsken.
- Tag din håndmikser med dejkroge frem. Tilsæt melblandingen til væsken på en gang og rør godt med håndmikseren. Rør dejen godt et par minutter, til den er jævn og blød. Lad dejen hvile i 5-10 min.
- Mens dejen hviler kan du finde en bageplade frem og beklæde den med bagepapir.
- Drys lidt fuldkornsrismel på dit bord. Saml dejen med hænderne og hæld den ud på bordet.
- Del den i 6 stk. og form hvert stykke til et aflangt pølsebrød på ca. 15x4 cm.(du bestemmer selv hvor lange du vil have brødene)
- Sæt brødene på bagepladen med bagepapir og lad dem hæve i 1 time tildækket med et rent, tørt viskestykke.
- Pensl brødene med vand og drys dem med sesam. Bag dem i 20-25 min. ved 225°C og lad dem køle lidt af, inden de flækkes.
Hvad kan man bruge når man ikke har æblecider-eddike ??
Man kan bruge alle slags eddike eller citronsaft…
Hej. Ser spændende ud :-). Jeg er på candida kur, kan jeg udskifte gær med bagepulver – og også fald hvor meget skal jeg bruge? :-D
Hej Maj. Det bliver svært at lave samme opskrift uden gær! Vi har en opskrift uden gær som er “Nemme glutenfri boller med gulerod” og dem kan du helt sikkert prøve og så bare forme dem til pølsebrød i stedet :-) Håber det kan hjælpe! Kh. GFS
1000 tak for svar :-) Det vil jeg prøve :-D
Hej. Tak for alle de gode opskrifter herinde! Er majstivelse/maizena og majsmel ikke det samme?
Hej Rikke
Nej majsstivelse og majsmel er IKKE det samme…Majsmel er lavet af hele majskornet og majsstivelse består kun af stivelsen i kornet.
Kh. GFS
Hvad kan man bruge i stedet for fiberhusk?
Hej Tina. Det er desværre ikke muligt at erstatte Fiberhusk uden problemer. Hvis du ikke ønsker at bruge fiberhusk, kan du prøve vores opskrift på Nemme glutenfri boller med gulerod og forme dem til små brød…det burde fungere :)
Kh. GFS
Min datter tåler ikke loppefrøskaller, så jeg eksperimenterer med erstatninger – lige nu har jeg boller med chiafrø og hørfrø i ovnen. Pt erstatter med 1 del husk med hh 2 del chiafrø eller 4 del hørfrø – hvis de er pulveriseret, så det halve. Dejen bliver ret fast, så måske mængden af frø er for stor.. Jeg har bagt Meyers glutenfri havreboller med succes. Jeg erstattede fræskallerne med chiafrø.
Det er vanskeligt at bage glutenfri uden loppefrøskaller – de er i næsten alle opskrifter – så hvis andre har erfaring hører jeg gerne om det.
Hej Aase
Ja det må være noget af en udfordring at komme udenom HUSK.
Så vidt jeg husker har vi vist kun majsbrød og stenalderbrød, som er uden Husk…
Håber du kan finde tips andre steder…
Mvh. GFS
Vil man også kunne bruge denne opskrift/brød til snobrød?
Kh Annette.
Det vil jeg tro, du godt kan…
Hej :)
Er det ikke muligt at udskifte maizena med andet stivelse, f.eks. kartoffelmel eller lignende ?
Mvh. Linda
Jo det kan du godt :)
Jeg undre mig over at fiberhusk skal røres sammen med alle de andre ingredienser. Syntes de opskrifter jeg ellers bruger, at man skal røre det først til det gelerer og så komme resten i. Men det er måske ligemeget ?
Glæder mig til at prøve denne opskrift :0) mit barnebarn er nyligt erklæret gluten og laktose intolerent, og sukker efter en hotdog :0)
Hej Neel
Du har ret. Denne måde at bruge FiberHusk på er relativt ny og for os helt revolutionerende. Håber du også oplever det og at dit barnebarn bliver glad :)
Mvh. GFS
Den er en helt fantastisk opskrift.
Jeg bruger den til at lave 8 pølsebrød og de er virkelig, virkelig gode og meget mættende og smager slet ikke kedeligt som man ellers godt kan frygte, når man bager glutenfrit.
Tak for at dele denne gode opskriften!
Mange tak for din feedback! :)
Bliver jeres dej også meget flydende med den her mængde vand? Jeg kunne praktisk talt ikke forme brødene uden at komme mere mel i !?
Hej Sarah
Nej vores dej bliver ikke flydende.
Er du sikker på, at du huskede at tilsætte FiberHusk?
Hej
Jeg forsøgte mig med jeres pølsebrød, men de blev noget flade og på ingen måde gyldne som på billedet. Eneste afvigelse var at jeg brugte en generisk majs stivelse og ikke maizena, samt glemte at ligge et viskestykke over da de skulle hæve. Kan det virkelig være årsagen?
Det er svært at sige, hvad der er sket. Det kan også være at vejret og varmen har spillet ind.
Kan jeg bruge havremel i stedet for fuldkornsmajsmel ?
Ja det burde ikke give problemer…