Glutenfri Tærtebund
Vi er efter lang tid kommet frem til en glutenfri tærtebund, som vi godt kan li og som fungerer. Den er ikke så fed som normalt og bliver sprød uden at smuldre. Denne opskrift svarer til en almindelig stor tærteform på ca. 24 cm. Du kan finde vores opskrift på mælkefri tærtefyld HER
Obs! Nyt billede er tilføjet 02/05-20 men opskrift er den samme som altid :)
Glutenfri Tærtebund
Ingredienser
- 100 g fuldkornsrismel
- 100 g glutenfri havremel
- 0,5 tsk. salt
- 50 g mælkefri margarine / 40 g olie (fx raps, oliven)
- 2 æg
- 2-3 spsk. koldt vand
Sådan gør du
- Bland fuldkornsrismel, havremel og salt i en skål.
- Tilsæt margarinen i små klatter og smuldre det i melet med fingrene, til det ligner revet ost. Hvis du bruger olie, skal du bare blande olie og æg i sammen uden at smuldre først!
- Pisk æggene i med elpisker. Dejen kan godt samles med hænderne nu, men bliver nemmere at arbejde med, når du tilsætter lidt koldt vand. Tilsæt derfor lidt vand ad gangen indtil dejen er sammenhængende.
- Dejen er lidt sej at rulle ud, og det er derfor bedst at gøre det, mens den endnu er lidt blød, så det vil ikke hjælpe at lægge den på køl inden. Du kan også trykke dejen ud på tærteformen med hænderne, hvis du foretrækker det.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være rimelig tynd og ensartet, men hvis den bliver for tynd, vil den meget nemt gå fra hinanden, så du må prøve dig lidt frem. Der er dej nok til en almindelig stor tærteform, og der vil nok blive en smule til overs, når tærteformen er dækket. Den overskydende dej kan du bage for sig som en eller flere kiks i ca. 15 min.
- Dejen skal nu over i en smurt tærteform, og det kan være lidt svært at få den hel over. Når dejen er på bagepapir, er det lidt nemmere at jonglere med. Hvis den går i stykker, er det nemt lige at trykke revnerne sammen igen, så fortvivl ikke.
- Sæt nu tærtebunden på køl i minimum 20 min.
- Mens tærtebunden er på køl, kan du lave tærtefyldet klar.
- Prik tærtebunden med en gaffel over hele bunden og forbag den i 15 min. ved 200°C.
- Fyld tærten med det du ønsker og bag den i 30-40 min. ved 200°C.
Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve denne opskrift!
Hejsa :) Jeg bruger jeres opskrifter og er glad for dem. Dog er der en ting jeg er lidt ked af, og det er at i opfordrer folk til at bruge margarine. Det er et hærdet fedtstof som man kun tager på af, fordi det ikke gør noget godt for cellemembranen pga dets struktur. Det er synd, når nu glutenfrie alternativer er sunde. Alternativt er det mættede fedtstof, kokosolie, meget bedre og fyldt med fordele. Googl selv :)
Hej Arwen. Tak for din kommentar. Vi er bestemt opmærksom på, at margarine ikke nødvendigvis er det sundeste fedt, og vi forsøger så vidt muligt at erstatte det med mere sunde olier. Vi har desværre begge svært ved at fordøje kokosolie, så det er ikke sundt for os at spise det…derfor er vores opskrifter som de er. Vi har faktisk eksperimenteret med at udskifte margarinen med rapsolie i denne opskrift, og det fungerer udmærket. Det står dig frit for at benytte kokosolie i vores opskrifter :-) Kh. GFS
Hvor mange personer skal jeg vælge opskriften til, for at den passer til en almindelig tærteform? :)
Vi har skrevet at den passer til 4 personer…og det passer fint tror jeg :-)
Jeg bagte tærte igår og brugte jeres opskrift. Dejlig nemt og skøn smag 😊👍
Tak for den 🌸
Kære Karen. Lyder dejligt! Tak :)
Hej – kan tæren mon tåle at komme i fryser og bliver lunet på et senere tidspunkt?
Ditte
Hvis tærten er færdigbagt, kan den godt tåle en tur i fryser og lunes senere :)
Tak det vil jeg prøve ;o)