Glutenfri nøddekage med blåbærcreme

Glutenfri nøddekage med blåbærcreme

Denne glutenfri nøddekage med blåbærcreme smager af sol og sommer og kan spises på alle tider af dagen. Den er sprængfyldt med energi og sød uden tilsat sukker.


Tips:
Kagen: Kokosmelet i denne kage er det vi almindeligvis kalder kokosmel, eller revet kokos. 
Dæk evt. kagen til med bagepapir, mens den bager, så overfladen ikke bliver for mørk.

Cremen: Sørg for at sætte cremen på køl i god tid inden den skal serveres, så den kan sætte sig og stivne.

Johannesbrødkernemel kan købes i helsekostbutikker. Det medvirker til at cremen bliver mere stiv. Man kan godt undvære Johannesbrødkernemel, men må så regne med at cremen stivner mindre og bliver lidt mere flydende.

 

Glutenfri nøddekage med blåbærcreme

Antal 1 stk.

Ingredienser
  

Nøddekage:

  • 400 g saftige dadler uden sten
  • 2 æg
  • 0,5 dl appelsinsaft
  • 1,5 tsk. vaniljepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 1 spsk. kakao
  • 1 dl kokosmel almindeligt - ikke fibre
  • 3,5 dl fint hakket mandler
  • 1,5 dl fint hakket valnødder

Blåbærceme:

  • 250 g blåbær
  • 1 dåse kokosmælk kold
  • 1 lille moden banan
  • 1 spsk. johannesbrødkernemel
  • 1 tsk. citronsaft

Sådan gør du
 

Nøddekage:

  • Mos dadlerne til en ensartet masse.
  • Tilsæt vanilje og kakao.
  • Bland appelsinsaft i massen og rør den godt igennem og bland herefter kokosmelet i.
  • Del æggehvider og æggeblommer og bland æggeblommerne i dejen.
  • Hak mandler og valnødder fint, så det bliver en grov mel, brug en hakke/snitte-køkkenmaskine eller en kaffekværn.
  • Bland mandler og valnødderne i dejen og rør den godt, inden natron røres i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Kom dejen i en smurt springform (Ø 20 cm). Dejen er klistret men ikke flydende. Bag den ca. 40-45 min. ved 180 grader.

Blåbærcreme:

  • Mos banan og blåbær i en skål.
  • Skrab den faste kokoscreme ud af dåsen med kokosmælk (gem den flydende kokosmælk der er tilbage i dåsen, til aftenens madlavning) bland cremen med banan og og blåbærmassen.
  • Pisk det til en samlet creme, med en håndmikser.
  • Tilsæt johannesbrødkernemel og pisk cremen, inden den smages til med citronsaft.
  • Sæt blåbærcremen på køl inden den serveres, så det stivner.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *