Glutenfri Havrekiks
Glutenfri Havrekiks
Disse glutenfri havrekiks er nemme og meget lækre. Prøv dem med lidt marmelade på eller bare uden noget. Vi bruger blendede glutenfri havregryn. Vi har prøvet at bruge færdigkøbt havremel, men det fungerer ikke så godt i denne opskrift. Det bedste resultat opnås med blendede havregryn.
Ingredienser
- 2 dl blendede glutenfri havregryn målet er efter grynene er blendede
- 1 dl fuldkornsmajsmel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie
- ca. 1 dl kogende vand Mængden af vand afhænger af melets sugeevne
Sådan gør du
- Havregrynene blendes til groft mel.
- Havremel, fuldkornsmajsmel og salt blandes i en skål
- Olivenolien tilsættes og røres i. Dejen vil ligne en smulredej.
- Det kogende vand tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være blød, fast og sammenhængende.
- Dejen trykkes eller rulles ud mellem to stykker bagepapir til den er minimum ½ cm tyk. Den må ikke blive for tyndt rullet ud.
- Flyt dejen med underliggende bagepapir til en bageplade og rids den på langs og tværs med en kniv, så der dannes firkantede kiks.
- Bag kiksene ved 150°C i 50-60 min. indtil de er sprøde men ikke brankede. Man plejer at kunne dufte. når de er ved at være færdige. Knæk de enkelte firkanter fra hinanden, når de er afkølede lidt.
- Kan opbevares i en tætsluttende beholder og holder sig sprøde længe.