Glutenfri Amerikanske Pandekager
Amerikanske pandekager er små buttede pandekager, som traditionelt spises til morgenmad eller brunch.
Tip: Disse pandekager bliver utroligt lækre, når man blander 1-2 modne mosede bananer og et par spiseskefulde blåbærmarmelade i dejen inden bagning. Hvis du så også steger dem i lidt kokosolie synger englene :-)
Forslag til pålæg: Smør/margarine og ahornsirup er klassisk tilbehør og smager skønt. Vi ynder også at bruge røget laks, serrano skinke, marmelade, mørk pålægs-chokolade, honning eller med smør/margarine alene.
Frækt tip: Mens pandekagerne endnu er lune smøres de med et tyndt lag smør/margarine og en skive mørk pålægschokolade lægges på. Chokoladen vil smelte efter kort tid og det smager himmelsk! :-)
Glutenfri Amerikanske Pandekager
Pandekagerne kan holde sig til næste dag og kan med fordel lunes på en brødrister.
Ingredienser
- 3 dl majsmel 150 g
- 1 dl fuldkornsrismel 50 g
- 0,5 dl majsgryn 40 g
- 3 tsk. rørsukker
- 0,5 tsk. kardemomme
- 0,5 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 3 dl sojamælk eller rismælk
- 2 æg
- 3 spsk. madolie (raps, solsikke)
Sådan gør du
- Majsmel, fuldkornsrismel, majsgryn, sukker, kardemomme, salt og bagepulver blandes i en stor skål.
- Soyamælk, æg og olie røres let sammen i en skål for sig.
- Hæld nu mælke/ægblandingen op til melblandingen og pisk det let sammen med et almindeligt piskeris.
- Pandekagerne skal IKKE bages i fedtstof, men direkte på en hed pande. Så det er VIGTIGT at bruge teflonpande eller anden pande med sliplet overflade.
- Brug en stor suppeske eller anden dyb ske og sæt dejen på panden i små portioner. Hvis din pande ikke er stor, bages en lille pandekage af gangen, men på en alm. stor pande, kan der sagtens være 2-3 stk. som vist på billedet.
- Pandekagerne bages i ca. 1½ min. på første side og ½ min. på den anden, før de tages af panden og lægges på et fad eller en tallerken. På en sliplet-overflade hænger pandekagerne aldrig fast og er derfor meget nemme at vende.
Kan man bruge andet mel end rismel og hvad ville i anbefale ???
Vh Vienna
Hej Vienna
Du kan faktisk sagtens bruge majsmel alene. Ellers vil jeg foreslå boghvedemel i stedet for rismel.
God fornøjelse!
Kh. Anna
WOW! De smager super super lækkert! Faktisk bedre end de klassiske med hvedemel :-) Er ved at bage dem nu til min småtspisende datter, (men kan da ikke lade være med at stå og smugspise selv), som jeg skal have over på glutenfri kost – er stensikker på, at de bliver et hit og forhåbentlig kan det få hende til at spise lidt mere.
Dejligt at høre Majken! :)
Rigtig god opskrift. God smag, lækker konsistens og meget mættende. Tak for den :)
Dejligt at høre Camilla – tak for det :-)
Hej. Jeg bli’r lidt forvirret når du øverst i kursiv under “tip” anbefaler at stege i kokosolie. Men under selve opskrifter skrives med csos lock at der IKKE må steges i fedtstof…?
Ok :) som skrevet er det bare et tip med kokosolien, fordi det smager helt vildt godt… men normalt bruger vi ikke fedtstof, da det ikke er nødvendigt…
To spørgsmål :)
1. Når i skriver majsgryn, hvad menes så? Samme som bruges til polenta?
2. Kan man bruge alm mælk eller laktosefri mælk i stedet for sojamælken, hvis man nu tåler den slags?
Dbh Cecilie
Hej :)
Ja majsgryn som bruges til polenta og du kan sagtens bruge alm mælk i stedet :)