Glutenfri Æblekage

Glutenfri Æblekage

Denne glutenfri æblekage er en klassisk æblecrumble-kage, dvs. der er æbler i bunden og en smuldredej ovenpå. Den smager fantastisk og er supernem at lave.

Husk at æblerne helst skal være madæbler, da de egner sig bedst. Her i opskriften er der brugt Belle de boskoop.

 

Ingredienser:

  • 3-4 æbler (ca. 500 g)
  • 1 spsk. kanel
  • 50 g rørsukker
  • 150 g mandelmel
  • 50 g rismel
  • 100 g brun farin
  • ½ tsk. vaniljepulver (kan udelades)
  • et nip salt
  • 100 g margarine

 

Sådan gør du:

Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i tynde både. Bland kanel med 50 g sukker og vend æblerne heri til de er dækket.

Bland mandelmel, rismel, brun farin, vanilje, salt og margarine til en smuldredej.

Læg æblerne i en smurt form (vores er 22 cm i diameter) eller et ildfastfad og fordel smuldredejen over. Vær opmærksom på, at æblerne falder meget sammen, så bare fyld på.

Bag kagen i ca. 30 min ved 200 C°

Server evt. med soyayoghurt med vanilje.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *