Glutenfri Æblekage
Denne glutenfri æblekage er en klassisk æblecrumble-kage, dvs. der er æbler i bunden og en smuldredej ovenpå. Den smager fantastisk og er supernem at lave.
Husk at æblerne helst skal være madæbler, da de egner sig bedst. Her i opskriften er der brugt Belle de boskoop.
Ingredienser:
- 3-4 æbler (ca. 500 g)
- 1 spsk. kanel
- 50 g rørsukker
- 150 g mandelmel
- 50 g rismel
- 100 g brun farin
- ½ tsk. vaniljepulver (kan udelades)
- et nip salt
- 100 g margarine
Sådan gør du:
Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i tynde både. Bland kanel med 50 g sukker og vend æblerne heri til de er dækket.
Bland mandelmel, rismel, brun farin, vanilje, salt og margarine til en smuldredej.
Læg æblerne i en smurt form (vores er 22 cm i diameter) eller et ildfastfad og fordel smuldredejen over. Vær opmærksom på, at æblerne falder meget sammen, så bare fyld på.
Bag kagen i ca. 30 min ved 200 C°
Server evt. med soyayoghurt med vanilje.