Glutenfri Æblekage uden tilsat sukker
Vi har lavet en dejlig glutenfri æblekage uden tilsat sukker. Den er sødet med dadler og rosiner i stedet. Bare rolig – selvom kagen er uden sukker, er den snasket og lækker, som en rigtig kage skal være :-)
Husk at æblerne helst skal være madæbler, da de egner sig bedst. Her i opskriften er der brugt Belle de boskoop. Serveres lun evt. med kølig sojaflødeskum.
Glutenfri Æblekage uden tilsat sukker
Ingredienser
- 3-4 æbler ca. 500 g
- 0,5 dl rosiner
- 1 spsk. kanel
- 75 g margarine/kokosolie
- 170 g friske dadler - ca. 2 dl uden sten
- 3 dl mandelmel
- 0,5 tsk. vaniljepulver kan udelades
- et nip salt
Sådan gør du
- Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i tynde både. Vend æblerne i kanel til de er dækket.
- Bland mandelmel med vanilje og salt.
- Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med margarine/kokosolie og mandelmel til en blød masse.
- Læg æblerne i en smurt form (vores er 22 cm i diameter) eller et ildfastfad.
- Drys rosinerne over og fordel den bløde dejmasse over. Vær opmærksom på, at æblerne falder meget sammen, så bare fyld på.
- Bag kagen i ca. 25 min ved 180 C°
Hejsa, sikke dog en fantastisk side, ved slet ikke hvor jeg skal begynde, men starter ud med den her lækre æblekage :-) ud på lageret og finde alle ingredienserne…og så i gang..
Tak for initiativet..
Bh
Karina
Tusind tak for din ros – den varmer her i kulden :-)
Hej
Kan det passe at det kun er 2 g dadler der skal i?
Det lyder ikke af meget:-)
Du har helt ret! :) Der var lige blevet byttet lidt rundt på målene…
Hvor ser den lækker ud, er det alm. mandelmel som man selv kan lave, eller der det fedtreduceret?!
Hej Stine. Ja den er meget lækker, og ja det er almindeligt mandelmel, man selv kan lave :)