Glutenfri Rabarberkage med marengs

Glutenfri rabarberkage

Der er ikke noget mere sommerligt end rabarberkage. Vi har sammensat denne skønne glutenfri rabarberkage, som består af en dejlig saftig bund, et lag af friske rabarber og et marengslåg til at slutte af.

I opskriften bruger vi hjemmelavet kokosyoghurt, som kan erstattes af sojayoghurt.

Glutenfri Rabarberkage med marengs

Ingredienser
  

  • 180 g skyllede rabarber uden blade
  • 0,5 dl kokossukker/rørsukker
  • 2 æggeblommer
  • 40 g kokossukker/rørsukker
  • 33 g blød margarine
  • 0,5 dl kokosyoghurt / sojayoghurt
  • 25 g fin kokosmel (kokosfibre)
  • 25 g fedtreduceret mandelmel / alm. mandelmel brug dobbelt mængde
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æggehvider
  • 0,5 tsk. eddike
  • 80 g rørsukker
  • margarine til at smøre formen med

Sådan gør du
 

  • Start med at skære rabarberne i mindre stykker (ca. 1½ cm.) drys dem med ½ dl sukker og lad dem trække, mens du rører dejen sammen.
  • Del æggene i hvider og blommer for sig. Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt, pisk den bløde margarine i og tilsæt yoghurten.
  • Vend mel, vanilje og bagepulver i massen og bland til dejen er ensartet og blød.
  • Smør en form (ca. 18x23 cm) med margarine og fordel dejen her i.
  • Læg rabarberstykkerne på dejen og tryk dem ned i dejen ganske let.
  • Bag kagen i 20 min. ved 175°C.
  • Pisk æggehviderne stive med eddiken, drys sukkeret i lidt af gangen hen imod slutningen af piskningen, og sørg for at der er så meget luft i massen som muligt.
  • Sæt hviderne på køl indtil du skal bruge dem.
  • Når kagen har bagt i 20 min. tages den ud af ovnen og afkøles let i ca. 10 min.
  • Fordel derefter marengsmassen over kagen og bag den i yderligere 20-25 min. ved 175°C til marengslåget er gyldent og sprødt. OBS! Marengslåget er sprødt på toppen og blødt inden i.
  • Tag kagen ud og lad den køle inden du sætter tænderne i den :-)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *