Glutenfri Pandekager
Disse glutenfri pandekager bliver tynde og gyldne og minder meget om almindelige pandekager eller crêpes. Men de smager næsten bedre, fordi blandingen af citronskal og kokosolie går op i en højere enhed – De skal prøves!
Glutenfri Pandekager
Ingredienser
- 200 g fuldkornsrismel
- 1,5 tsk. sukker
- 0,5 tsk. fint salt
- 0,25 tsk. kardemomme
- 1 drys vaniljepulver
- 4,5 dl soyamælk
- 2 æg
- revet skal af ½ citron usprøjtet
- 1 spsk. kokosolie margarine kan også bruges
Sådan gør du
- Bland fuldkornsrismel, sukker, salt, kardemomme og vaniljepulver i en skål.
- Tilsæt al soyamælken og pisk det sammen.
- Tilsæt æg og citronskal og pisk det sammen.
- Smelt kokosolien på en pande og bland det i dejen under piskning.
- Hæld en passende mængde dej på den varme pande og fordel den i et tyndt lag. Det er ikke nødvendigt at bage pandekagerne i ekstra fedtstof, de slipper fint uden.
- Lad den bage ca. 1-2 min og vend så pandekagen. Den skal være gylden brun.
- Bag den anden side i ca. 1-2 min til den er gylden brun.
- Tag pandekagen af og læg den på en flad tallerken. Dæk den med en omvendt dyb tallerken. Det holder på varmen og gør dem bløde og nemme at rulle.
- OBS: Smag på den første pandekage og juster evt. dejen med mere salt, citronskal eller andet.
- Bag resten af dejen på samme måde.
- Husk at dække dem til undervejs.
- Klar til servering med det fyld du ønsker, fx. citronsaft & sukker eller en god marmelade.