Glutenfri Pandekager

glutenfri pandekager

Disse glutenfri pandekager bliver tynde og gyldne og minder meget om almindelige pandekager eller crêpes. Men de smager næsten bedre, fordi blandingen af citronskal og kokosolie går op i en højere enhed – De skal prøves!

Glutenfri Pandekager

Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 200 g fuldkornsrismel
  • 1,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. fint salt
  • 0,25 tsk. kardemomme
  • 1 drys vaniljepulver
  • 4,5 dl soyamælk
  • 2 æg
  • revet skal af ½ citron usprøjtet
  • 1 spsk. kokosolie margarine kan også bruges

Sådan gør du
 

  • Bland fuldkornsrismel, sukker, salt, kardemomme og vaniljepulver i en skål.
  • Tilsæt al soyamælken og pisk det sammen.
  • Tilsæt æg og citronskal og pisk det sammen.
  • Smelt kokosolien på en pande og bland det i dejen under piskning.
  • Hæld en passende mængde dej på den varme pande og fordel den i et tyndt lag. Det er ikke nødvendigt at bage pandekagerne i ekstra fedtstof, de slipper fint uden.
  • Lad den bage ca. 1-2 min og vend så pandekagen. Den skal være gylden brun.
  • Bag den anden side i ca. 1-2 min til den er gylden brun.
  • Tag pandekagen af og læg den på en flad tallerken. Dæk den med en omvendt dyb tallerken. Det holder på varmen og gør dem bløde og nemme at rulle.
  • OBS: Smag på den første pandekage og juster evt. dejen med mere salt, citronskal eller andet.
  • Bag resten af dejen på samme måde.
  • Husk at dække dem til undervejs.
  • Klar til servering med det fyld du ønsker, fx. citronsaft & sukker eller en god marmelade.