Melmix af høj kvalitet fra Feelgood Bakery
Vi har været så heldige at teste Hvede- og Glutenfri Chokolate Chip Cookies mel-mix og Hvede- og Glutenfri Kernebrød mel-mix fra Feelgood Bakery.
Feelgood Bakery sælger naturligt glutenfri produkter, som kan købes online.
Produktinfo:
Cookie melmix indeholder: rismel, sorghummel, tapioca, bagepulver (glutenfrit), natron (glutenfrit), xanthangummi, Callebaut chokolade 57,8 %
Pris: 55 kr. pr. mix ved køb af 10 stk. mix. Se mere her
Kernebrød melmix indeholder: sorghummel, tapiocastivelse, hørfrø, solsikkekerner, rismel, quinoa, græskarkerner, chiafrø, sesamfrø, blå birkes, tørgær (glutenfri), psylliumskaller, xanthangummi.
Pris: 55 kr. stk. ved køb af 10 stk. mix. Se mere her
Opgave:
Vi bagte en portion cookies og et kernebrød. Vi fulgte de medfølgende anvisninger, dog skiftede vi smør ud med mælkefri margarine i cookieopskriften.
Fremgangsmåde:
Cookies: Ud over cookiemelmixet skal der bruges smør, æg, brun farin, sukker, salt og vaniljepulver, som man selvfølgelig skal sørge for at have i køkkenet, inden man starter. Opskriften er nem at følge og dejen er hurtig at lave. Kagerne sættes på en bageplade og skal i følge opskriften bages i ca. 12 minutter. Vi gav dem 4 minutter ekstra. Vi var lidt usikre på, hvor meget farve kagerne skulle have inden de var færdige, men det passede med den tid vi gav dem.
Kernebrød: Til kernebrødet skal der ud over melmixet bruges honning, salt, olie og vand. Opskriften kræver lidt mere end cookieopskriften. Der er flere elementer, man skal holde styr på, men det er ikke for krævende, og har man først bagt brødet en gang, vil arbejdsgangen virke nemmere de følgende gange. Det eneste vi undrer os over er, at det salt der skal bruges i opskriften er skrevet i gram. Det salt vi bruger vejer ikke ret meget, hvilket afstedkom, at mængden blev for stor og vores brød blev lige salt nok. Her ville en angivelse af tsk. måske være bedre. Brødet hæver i 40 min. inden det bages i ca. 55 min. Her passede bagetiden med vores ovn.
OBS! Dejen kan formes til boller, men det prøvede vi ikke.
Resultat:
Cookies – kagerne flyder ud på pladen, når de bages, hvilket er meningen. De bliver meget fine og runde (også selv om vi ikke prøvede at forme dem), de er sprøde i kanten og seje i midten. Og for at sige det lige ud, så ELSKER vi de cookies! De smager simpelthen helt vildt godt og er nogle af de bedste cookies, vi nogensinde har smagt! Vi kan varmt anbefale dem!
Vi udskiftede smør med margarine, hvilket fungerede helt fint! Vi har svært ved at tro, at de kan smage meget bedre :-)
OBS! Vi har prøvet at fryse den færdige cookiedej ned, og har med succes bagt den efterfølgende.
Kernebrød – brødet hæver fint op, og det er let og luftigt trods de mange kerner. Vores brød blev lidt for salt, men smagen er generelt god – ikke for kraftig, men samtidig en god smag af kerner. Resultatet er overordnet meget tæt på et “rigtigt” brød, man kunne købe hos en god bager. Brødet indeholder hovedsagligt sorghummel, som er nyt for os. Smagen er ikke helt så neutral, som ved brug af fx rismel, men det er jo en smagssag.
Tak for alle anmeldelserne af melmix. Jeg har ikke prøvet Feel Good Bakery, men ellers de fleste andre. Der er desværre ikke så meget ved dem. Vil I ved lejlighed prøve et brødmix der hedder Kind. Jeg har fundet det en enkelt gang, men har ikke kunnet finde det igen. Det er rimelig godt. Når det nu skal være ;-) Tak for en virkelig god side med mange nyttige oplysninger. Jeg er ved at arbejde mig igennem opskrifterne.
Hej Eva. Velkommen på siden og tak for ros! ;-) Nej desværre er kvaliteten af naturlig glutenfri melmix ikke for god. Vi har aldrig hørt om Kind, men vil da kigge efter det :-)
Kh. GFS