Maries Kyllingesalat
Maries Kyllingesalat er lavet med en dressing på soyayoghurt og mayonnaise. Den er frisk og lækker og kan serveres på brød, i sandwich puffs eller fx med en grøn salat til. Vores version er lavet med kogt kyllingekød, men stegt kylling kan også bruges.
TIP: Skal kyllingesalaten ikke serveres med det samme, så kan man tilsætte ½ spsk. kapers og evt. lidt ekstra soltørrede tomater lige inden servering. Så får salaten en frisk og kraftig smag.
Maries Kyllingesalat
Ingredienser
Kogt kylling
- 1 hel kylling / 1 pakke kyllingelår
- 1,5 tsk. salt
- 1 løg i både
- 1 bladselleritoppe
- 0,5 æble i både
- 2 lauerbærblade
- 1 stor dusk bredbladet persille
- 10 peberkorn
Kyllingesalat:
- 5 spsk. sojayoghurt
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 tsk. dijonsennep
- et lille drys sukker
- salt og peber
- 150 g kylling kogt/stegt i små stykker
- 1 dl soltørrede tomater
- 1 stilk bladselleri
- 0,5 æble
- 2 spsk. kapers
- 0,75 dl valnødder
Sådan gør du
Kogt kylling:
- Læg kyllingen i gryden og dæk den lige med vand. Lad det koge op og skum vandet.
- Tilsæt salt, urter og peberkorn og bring det i kog.
- Koges under låg i ca. 60 min for en hel kylling og ca. 45 min for kyllingelår.
- Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af.
- Mens den stadig er lun pilles kødet fra benene i små mundrette stykker.
- Sigt suppen og du har en fin fond til senere brug.
- Frys evt. overskydende kød ned i portioner til næste gang.
Kyllingesalat:
- Rør soyayoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing.
- Smag til med salt, peber og et lille drys sukker.
- Soltørrede tomater, bladselleri og æble skæres i små tern.
- Kapers og valnødder hakkes groft.
- Tilsæt fyldet til dressingen og rør det godt sammen. Smag det til med salt og peber.
Hvad er holdbarheden ca. på kyllingesalaten og kan den fryses?
Jeg vil tro, den kan holde sig i ca. 3 dage men egner sig ikke til frysning…
Vil man kunne bruge noget andet end sojayoghurt? Mejeriprodukter er heller ikke en mulighed.
Godt spørgsmål… Du kan evt bruge mayonnaise rørt op med lidt vand, men det er svært helt at erstatte yoghurten…
Hvis du har mod på det, kan du prøve at lave din egen yoghurt af kokosmælk. Vi har en opskrift på det her: http://glutenfristart.dk/recipe/hjemmelavet-kokosyoghurt/
Det er meget lækkert men kræver lidt tid og snilde :)
Mvh. GFS