Konfekt og rawkugler
Hjemmelavet konfekt og rawkugler er nemme og sjove at lave og kan varieres i det uendelige. Vi præsenterer her tre forskellige slags, som alle indeholder kakao/chokolade og tørret frugt. Rawkuglerne er helt uden tilsat sukker. De kræver en foodprocessor eller en minihakker, mens de andre kan laves uden køkkenmaskiner.
Variationer:
- Superjulekugler: tilsæt ½ tsk. kanel, et drys kardemomme og et drys nelliker til massen. Tril kuglerne i en blanding af kakao og kanel
- Romkugler: Udskift ½ spsk. kaffe/vand med 2-3 tsk. rom.
- Kernekugler: Udskift halvdelen af mandlerne med en blanding af græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø. Rist mandler og kerner inden de blendes. Blend lidt ekstra ristede kerner til at trille kuglerne i.
- Chokokugler: Udskift 1 spsk. kakao med 50 g mørk chokolade.
Konfekt og rawkugler
Ingredienser
Rawkugler:
- 2 dl saftige dadler
- 2 dl mandler
- 2 tsk. kokosmel
- 2 spsk. mørk kakao
- 2 kværn sort peber
- 1 drys vaniljepulver
- 1-2 spsk. kaffe / vand
- 1 tsk. kokosolie kan udelades
Drys:
- Kakao / kokosmel / afskallede hampefrø
Rosinknas:
- 1 dl rosiner
- 1 dl cornflakes
- 100 g mørk chokolade 70% mælkefri
Abrikoser i chokolade:
- Abrikoser
- mørk chokolade 70% mælkefri
Sådan gør du
Rawkugler:
- Tag stenene ud af dadlerne.
- Kom først mandler, kakao, peber, vaniljepulver og kokosmel i en foodprocessor eller minihakker og blend.
- Tilsæt dadlerne, kokosolien og kaffen og blend videre.
- Tilføj ekstra kaffe/vand efter behov. Massen skal være ensartet og hænge sammen.
- Smag massen til og tilsæt evt. mere vanilje, peber eller kakao.
- Sæt konfektmassen koldt i et stykke tid, inden den trilles til kugler. Vend konfektkuglerne i kakaopulver, kokosmel eller hampefrø. Opbevares køligt i en dåse med tætsluttende låg.
Rosinknas:
- Smelt chokoladen over vandbad i en skål.
- Bland rosiner og cornflakes ned i skålen med smeltet chokolade.
- Tag en lille skefuld af blandingen og placer i en lille papirsform eller på et stykke bagepapir. Lad dem køle af.
- Opbevares i en dåse med tætsluttende låg. Voksentip: Læg rosinerne i rom natten over.
Abrikoser i chokolade:
- Smelt chokoladen over vandbad i en skål.
- Put et par abrikoser ned i den smeltede chokolade og sørg for at de er dækket med chokolade.
- Fisk dem op og læg dem på et stykke bagepapir. Gentag indtil der ikke er mere chokolade. Lad dem køle af.
- Opbevares i en dåse med tætsluttende låg.
Spændende den skal jeg prøve