Glutenfri Gulerodsmuffins

Glutenfri gulerodsmuffins

Disse glutenfri muffins er luftige og saftige, og de vil  falde i både børn og voksnes smag. Med både gulerødder, squash og hampefrø i er der gods i dem, og de udgør derfor også et lækkert mellemmåltid. Hampefrø kan udelades og evt. erstattes med hakkede nødder/mandler. Pynter du med citroncreme, er det som at få en lille bid af himlen. 

 

Glutenfri Gulerodsmuffins

Er velegnet til frysning (uden topping)
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 150 g margarine
  • 125 g brun farin
  • 3 æg
  • 75 g rismel
  • 75 g kikærtemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 0,5 spsk. FiberHUSK
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g revet squash
  • 0,75 dl rosiner kan udelades
  • 0,5 dl afskallede hampefrø kan udelades

Sådan gør du
 

  • Pisk margarine og farin med en elpisker til det er luftigt.
  • Pisk herefter et æg i ad gangen og pisk til det er godt blandet og luftigt.
  • Pisk FiberHUSK i massen. Vend forsigtigt de revne gulerødder og squash i blandingen sammen med rosiner og hampefrø.
  • Sigt til sidst mel, bagepulver og kanel ned i blandingen og bland det hele godt sammen, sørg for at blande med en let hånd, så luften i dejen bevares så vidt muligt.
  • Del den færdige dej ud i 10-12 muffinforme. Fyld ikke for meget i, da dejen hæver op under bagning.
  • Sæt formene på en bageplade og bag dem ved 180°C i ca. 25 min, eller indtil de ikke hænger ved, når du stikker en kniv i dem.


4 thoughts on “Glutenfri Gulerodsmuffins”

  • Hej

    Er det ikke muligt man kan bruge andet end lige kikærtemel til de gulerods muffins??? :)

  • Hej.
    Hvad kan jeg bruge i disse muffins, i stedet for margarine. Tænker fx på olie, men hvilken og i så fald, hvor meget?
    Kan jeg bruge smør? Det er “kun” gluten, som jeg skal undlade.
    Tak for mange lækre og nemme opskrifter til en nybegynder som mig.
    Vh Jeanett

    • Hej Jeanett
      Det burde være muligt at bruge olie. Vi bruger normalt økologisk rapsolie, når vi bager.
      Jeg vil tro, du faktisk godt kan gå ned til 100 g olie, som svarer til omkring 1 dl.
      Men du kan også sagtens bruge smør, det skal nok være samme mængde.
      Mvh. GFS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *