Grillede marinerede svampe
Disse svampe er rigtig gode på pizza, i en sandwich eller salat. Krydderurterne kan varieres efter smag og behag.
Tip: Når svampene er brugt, kan den overskydende marinade bruges til at dryppe over en pizza eller til salatdressing.
Grillede marinerede svampe
Opbevares på køl.
Ingredienser
- 1 bakke svampe portobello/champignon
- olivenolie til stegning
Marinade:
- 5 spsk. olivenolie
- 3 spsk. citronsaft
- 2 tsk. honning eller agavesirup
- 1 stort fed hvidløg
- 0,5 tsk. timian
- 0,5 tsk. estragon
- ca. 1 tsk. fint havsalt
- peber
Sådan gør du
- Bland olie, citronsaft, honning/sirup og krydderurter sammen i en skål.
- Pres hvidløget i. Tilsæt salt og peber.
- Smag til og tilsæt evt. mere salt, peber eller krydderurter.
- Lad marinaden stå og trække.
- Rens svampene for jord og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Skær dem i ca. 1½ cm tykke skiver. Små champignon halveres.
- Steg dem på en varm pande i lidt olivenolie. Ca. 2-3 min på hver side til de har fået farve.
- Tag dem fra panden og lad dem køle lidt af.
- Spred lidt af marinaden i et fad.
- Læg de lune svampe ovenpå og fordel resten af marinaden over svampene.
- Dæk fadet med film og lad det stå ved stuetemperatur i min. 1 time og trække.
- Svampene er klar til servering.