Glutenfri Solskinskage med Birkesød

Glutenfri Solskinskage

At sidde på altanen i solen med en god kop kaffe og denne dejlige kage er bare lykken! Den smager virkelig godt!

I den glutenfri Solskinskage har vi brugt citron og for at gøre den ekstra saftig, har vi tilsat bagte søde kartofler i dejen, og det fungerer super godt! Man kan seriøst ikke smage, at den ikke er lavet med almindeligt sukker!

Vi er på diæt uden sukker, og eksperimenterer derfor med tilladte sukkererstatninger. Denne gang med Birkesød eller xylitol, som det også hedder. Du kan købe Birkesød HER

I forhold til fx Sukrin, som er helt kaloriefri, indeholder Birkesød omkring 40% færre kalorier end almindeligt sukker. Birkesød er derfor ikke “gratis” i kalorierregnskabet, men dens effekt på blodsukker m.m. er ikke negativ og flere mener, at det bl.a. kan styrke vores tænder…!?

Birkesød/xylitol er desværre dyrt, men det er helt klart vores ‘sukkerfri’ favorit til at bage med, da vi ikke synes, der er en nævneværdig bismag, som nemt kan forekomme ved brug af fx Sukrin. Birkesød ligner hvidt sukker og erstattes 1:1, så hvis du hellere vil bruge almindeligt sukker, skal du bruge samme mængde som i opskriften.

Glutenfri Solskinskage

Glutenfri Solskinskage med Birkesød

Ingredienser
  

  • 50 g mælkefri margarine
  • 30 g olie fx rapsolie
  • 100 g Birkesød/xylitol
  • 2 æg
  • 140 g bagte purerede søde kartofler - uden skræl
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 0,25 tsk. natron
  • 0,25 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • en knivspids salt
  • skal af 1 citron
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 0,5 dl rismælk/sojamælk

Sådan gør du
 

  • Vask de søde kartofler og bag dem hele i ca. 30 minutter ved 200°C til de er helt bløde. Lad dem køle af. Pil skinnet af dem og blend dem til en fin mos.
  • Pisk margarine og olie med Birkesød med en elpisker nogle minutter.
  • Tilsæt æggene og pisk godt til massen er luftig.
  • Pisk de purerede søde kartofler i æggemassen. 
  • Bland fuldkornsrismel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og citronskal i en mindre skål for sig og tilsæt bagefter blandingen til æggemassen.
  • Pisk dejen godt sammen.
  • Til sidst piskes rismælk og citronsaft i. 
  • Fordel dejen i en form som enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Vores form er ca. 20 cm i diameter.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Brug en strikkepind til at tjekke om den er færdig.
  • Lav en god kop kaffe eller te og nyd det! :-)


2 thoughts on “Glutenfri Solskinskage med Birkesød”

  • Ved ikke hvad jeg gør forker Denne kage lykkes bare ikke for mig Den nå og næsten og være brændt af inden den er færdig inde i 😭

    • Det er jeg ked af at høre…det er da underligt. Det er jo ret lav varme. Kan det være fordi din form er meget stor eller lille..? Du kan prøve vores mandelkage med birkesød og se om den fungerer. Kh. Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *