Glutenfri muffins med sukrin
Vi har udviklet en opskrift på muffins med sukrin. Sukrin er et kalorieneutralt alternativ til sukker, og det har ingen indflydelse på blodsukkeret. Fx kan personer med diabetes og personer på candidakur godt spise sukrin.
Sukrin ligner almindeligt sukker og smager meget tæt på sukker, men det er lidt en kunst at bruge det, da for meget sukrin nemt giver en underlig kold bismag. Som hovedregel kan det bruges, så længe sukker/sukrinindholdet i opskriften ikke overstiger 20 % af den samlede kagemasse. Vi bruger ca. 80 g sukrin, når der bruges 100 sukker i en opskrift. Men vi er langt fra eksperter endnu…
Der findes forskellige slags sukrin, den vi bruger i denne opskrift, er den der ligner almindeligt hvidt sukker, se den HER. Disse muffins er udviklet udfra vores græskarkage, som normalt er mindre sød, men de smager ret godt – synes vi selv! På en kur uden sukker, er de ren luksus! Du kan også bruge græskar i dejen i stedet for gulerod.
Glutenfri muffins med sukrin
Ingredienser
- 200 g gulerod skrællet
- 60 g squash
- 30 g hakkede mandler kan udelades
- 100 g fuldkornsrismel
- 30 g fuldkornsmajsmel
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. natron
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- 1,5 tsk. kanel
- 0,5 tsk. salt
- 75 g sukrin
- 60 g olie fx rapsolie
- 2 æg
- 0,3 dl citronsaft
- 0,3 dl rismælk/sojamælk
- 2 tsk. revet frisk ingefær/1 tsk. tørret
Sådan gør du
- Start med at skrælle gulerødderne og riv dem sammen med squash. Brug evt. en miniblender/foodprocesser.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: hakkede mandler, fuldkornsrismel, fuldkornsmajsmel, bagepulver, natron, vaniljepulver, kanel og salt.
- Pisk sukrin og olie sammen.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen.
- Tilsæt citronsaft, rismælk og revet ingefær og pisk det hele sammen.
- Tilsæt de revne gulerødder og squash og rør det i.
- Hæld blandingen med de tørre ingredienser i og rør det hele sammen.
- Dejen er ret tynd, men det skal den være.
- Fordel dejen i 10 muffinforme med krave eller silikone (de er de bedste) og bag kagerne i 15-20 min. ved 180°C. Brug en strikkepind til at se om de er færdige. Hvis den slippes let er de færdige.