Glutenfri Pølsehorn
Pølsehorn er altid et hit hos børnene. Disse er oveni købet også glutenfri. De egner sig godt til madpakken, til turen eller picnickurven.
Tips!
– Ønskes brødet lidt grovere kan du bruge dejen fra Flûtesdej opskriften
– Pølsehornene kan fint lunes på brødristeren eller i ovnen efter en tur i fryseren eller køleskabet.
Glutenfri Pølsehorn
Er velegnet til frysning.
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1,5 tsk. honning
- 1 tsk. salt
- 2 1/3 spsk. FiberHUSK 15 g
- 2,5 spsk. rapsolie/olivenolie
- 140 g majsmel
- ca. 240 g fuldkornsrismel
- kyllinge minipølser *
- ketchup
- sennep
- sesamfrø til drys
- æg til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå et par min, så gæren begynder at arbejde.
- Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
- Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af fuldkornsrismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge).
- Tilsæt nu fuldkornsrismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min.
- Drys lidt fuldkornsrismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt fuldkornsrismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
- Stil dejen til hævning i 1 time.
- Del dejen i 3 store boller. Rul hver bolle ud i en cirkel og del den i 6-8 stykker med en kniv.
- Læg en klat sennep og ketchup i den brede ende af trekanterne. Læg en ½ kyllingepølse på og rul mod spidsen. Klem enderne sammen og læg pølsehornene på en plade oven på snipperne.
- Efterhæv hornene lunt (evt. på ovnen) i ca. 20-25 min.
- Pensel med æg og drys med sesamfrø. Bages i ca. 20 min. ved 225°.
- * Kyllinge minipølserne kan købes i Føtex og netto.
er du sikker på de pølser er glutenfrie? dextrose og maltodextrin er begge glutenholdige (står under indgridienser) så vidt jeg ved!?
Det er korrekt at maltodextrin og dextrose kan indeholde gluten, men når producenten, som i dette tilfælde tydeligt skriver, at der IKKE er tilsat gluten i produktet, så skal man kunne stole på, at det er korrekt.
Begge tilsætningsstoffer er sukker/stivelse og kan være lavet af hvede, men er ofte også lavet af majs, ris eller kartofler. Mange mener at begge tilsætningsstoffer er så forarbejdede, at der stort set ikke er noget protein tilbage og derfor heller ikke spor af gluten.
Disse pølsehorn er meget populære hos mit barnebarn. Jeg bruger Langelænder brunchpølser. Alle Langelænderprodukter er glutenfri.
Et tip: Jeg former dejen til tre kugler og lader dem hæve på bordet, så er det meget let at rulle dem ud.
Kære Else. Dejligt at høre og mange tak for tips! Kh. GFS
Hej… de ser lækre og dejigt simple ud. Tror du dejen kan bruges til pizzasnegle også?
Hej Trine. Vi har ikke prøvet men det kan du ret sikkert :-) Kh. GFS
Hvordan er det med mængden af erstatning for fiberhusk når man kun har alm.husk?
Man bruger dobbelt så meget almindelig husk som fiberhusk. Vi burde ha skrevet vægtmål…fordi så er det altid samme vægt…det vil vi ændre :-)
Tusind tak for hurtig hjælp.:-)
TAK, tak, tak!!
Har lige bagt med dejen til pølsebrød og det var så fint at arbejde med! Brugte faktisk dejen til pølsebrød og pizzasnegle, da jeg lidt sent opdagede, at dejen var til pølsebrød og ikke horn.. men det blev godt! Det var til at arbejde med og det klaskede ikke sammen! Jeg er SÅ glad! Jeg har haft lidt for mange dårlige oplevelser på det sidste, og nu dejen spændt på at prøve en anden opskrift!
Igen – TAK😃
Hilsen Louise
Skønt at høre Louise! :)
Har lige bagt pølsehorn, de er super gode med en dejlig smag, er igang med burger boller, så glad for jeres opskrifter, mange tak🤗
Skønt du kan bruge dem! Tak for ros 😊
Kan man stadig få de glutenfri kyllinge mini pølser i Føtex og Netto, for jeg synes ikke, at jeg kan finde dem?
Vi har set dem hos Nemlig: https://www.nemlig.com/kyllingepoelser-mini-5022302
Vi ved ikke om de stadig findes i Føtex og Netto…
Der mangler æg i ingrediense listen.
Rigtig fine pølehorn. Min kæreste der ikke engang skal spise glutenfit elsker dem mere end de glutenholdige, da de ikke er så tøre (grunder husk og olie måske?).
Skønt! Tak! Æg er tilføjet :)
Jeg glemte at efterhæve mine pølsehorn, men de blev alligevel så fine og de smager super godt!
Det var godt! :)