Glutenfri mandelkage med olivenolie og birkesød
Man vil nok ikke tro, at en kage med olivenolie ikke bliver overdøvet af smagen af olivenolie, men det gør den slet IKKE. Faktisk kan man ikke smage olivenolien…kagen smager bare godt. I går serverede vi den for nogle, som normalt spiser både gluten, smør og sukker og responsen var: Helt fantastisk kage! :-) Den minder lidt om en sandkage og citronskallen giver en dejlig friskhed.
Ud over at være lidt “sund” pga. olivenolien, er mandelkagen også bagt med birkesød i stedet for sukker. Så hvis du ønsker at holde lidt igen med sukker, men ikke ønsker at leve uden kage, er denne kage super duper! Du kan købe birkesød HER
Birkesød kan erstattes af 200 g rørsukker.
Kagen laves nemt i en blender eller foodprocessor, men kan godt røres med elpisker. Sørg blot for at piske godt.
Glutenfri mandelkage med olivenolie og birkesød
Ingredienser
- 100 g mandler
- 40 g rismel Hvid rismel
- 185 g birkesød
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 citron skal og saft
- 4 æg
- 100 g olivenolie
Sådan gør du
- Blend mandler, rismel, birkesød, bagepulver, salt og citronskal sammen indtil mandlerne er blevet til mel.
- Tilsæt et æg af gangen i blenderen og kør godt mellem hvert æg.
- Tilsæt til sidst olivenolie og citronsaft og kør til massen er ensartet og luftig.
- Hæld massen i en smurt form eller brug bagepapir. Vores form er omkring 20 cm. i diameter.
- Bages ved 175°C i ca. 35 min indtil den slipper strikkepinden eller kniven.
jeg ved godt det hedder en mandelkage med kan der bruges andre nødder hvis man har mandel-allergi?
Kan birkesød erstattes af honning, alm. sukker eller rørsukker?
Jeg vil tro, du godt kan erstatte mandler med andre nødder…det ku sikkert blive ret lækkert. Mht. det søde, så kan du erstatte Birkesød med 200 g rørsukker. Jeg er ikke sikker på honningmængden, men du kan evt. smage kagen til inden du bager den :-)
Hej kan olivenolien erstattes med kokosolie, jeg bruger nemlig ikke olivenolie ;-)
Ja det vil jeg tro :)
Kh. GFS
hvilken mængde rørsukker skal jeg bruge i stedfor birkesød
Birkesød kan erstattes af 200 g rørsukker.