Glutenfri “Hveder”

Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre!

De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i ca. 45 min.

Glutenfri "Hveder"

Egnet til frysning.
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 1 dl vand
  • 4 dl sojamælk
  • 30 g gær
  • 60 g honning/sirup
  • 50 g smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 2 spsk. eddike
  • 2 små tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 40 g Fiberhusk
  • 80 g rismel
  • 90 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 200 g fuldkornsrismel

Sådan gør du
 

  • Rør vand, sojamælk og gær sammen i en skål.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig: salt, kardemomme, Fiberhusk, rismel, fuldkornsmajsmel, boghvedemel og fuldkornsrismel.
  • Tilsæt nu honning, olie, æg og eddike til væsken og pisk det sammen. Brug en elpisker med dejkroge og tilsæt hele den tørre melblanding til væsken og rør dejen sammen til den er jævn og glat.
  • Lad dejen hæve i skålen i 1½ time med et tørt klæde over sig - gerne et lunt sted.
  • Når dejen har hævet, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes let igennem.
  • Del dejen i 12 stykker og form hvert stykke til en aflang bolle. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min med et tørt klæde over. Bollerne skal stå tæt, så de kommer til at vokse sammen under efterhævning og bagning.
  • Bag "hvederne" ved 210°C i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist (uden bagepapiret) inden de serveres.


12 thoughts on “Glutenfri “Hveder””

    • Vi har ikke prøvet men du kan evt. prøve denne løsning: 80 g Fin rismel = 60 g maizena
      200 g fuldkornsrismel = 150 g boghvedemel + 50g majsmel
      Prøv evt at lave en ½ portion til at starte med ;)

  • jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan omregner jeg fra hvedemel til rismel og de øvrige glutenfri mel sorter

    har set en spændende opskrift på rødebede flute men det er med hvedemel
    hvis I vil svare på hvor meget f.eks 200 g hvedemel omregnes til rismel

    mvh
    Berith Larsen

    • Hej Berith
      Beklager det sene svar. Det korte svar er, at det ikke er muligt bare at omregne, og det lange svar har vi desværre ikke parat endnu. Andre hjemmesider laver omregninger, så måske kan du finde det der…

  • Hej
    Tak for en spændende hjemmeside, som jeg lige har opdaget. Kan man erstatte boghvedemel med noget andet? Jeg synes smagen af boghvedemel er dominerende og ubehagelig. Kh Signe

    • Hej og velkommen! :)
      Jeg vil tro, at du kan erstatte boghveden med 70 g fuldkornsrismel og 30 g majsmel.
      Du kan også prøve med lidt havremel i blandingen, men så skal du bruge lidt mere gram-mæssigt.

  • Hej og tak for jeres side samt opskrifter.

    Jeg prøver at undgå æblecidereddike og vin baseret eddike i øjeblikket, hvilken eddike bruger i til denne opskrift?

    Mvh

    Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *