Glutenfri Halloweenmuffins
Disse gluten- og mælkefri halloweenmuffins smager skønt og har en dejlig saftig og luftig konsistens. De kan spises lige fra ovnen, eller de kan pyntes i bedste halloweenstil, hvor kun fantasien og kreativiteten sætter grænser.
De smager super godt sammen med vores citroncreme. Undlades cremen vil det være godt at pynte med noget andet sødt som fx glasur. Hokkaido eller Butternut græskar egner sig bedst i opskriften, da almindelige store græskar er for vandede i smagen. Vi har erfaret, at man ikke behøver at skrælle græskaret med mindre skrællen er meget grov og grim.
Tips:
-
Græskar kan erstattes af gulerod.
-
Valnødder kan udelades eller erstattes af mandler eller andre nødder.
-
Laves kagen uden citroncremen, tilføj da 50 g ekstra brun farin og 25 g ekstra rosiner for mere sødme.
-
Meget slik indeholder gluten og mælk. Så husk altid at tjekke ingredienslisten. Køb evt. slik i en bland-selv-afdeling, hvor du kan se alle ingredienser og selv vælge form og farver.
-
Der er stor forskel på engangsmuffinforme både i størrelse og kvalitet. Vores erfaring er, at papirforme med ”krave” på er mest holdbare og kan stå selv, uden at dejen løber ud. Papirforme uden ”krave” kan med fordel sættes i en fast muffinform (i silikone eller metal), for at holde på formen.
Glutenfri Halloweenmuffins
Ingredienser
Muffins:
- 400 g græskar fx. Hokkaido eller Butternut
- 50 g rosiner
- 60 g hakkede valnødder/mandler
- 150 g fuldkornsrismel
- 50 g hvid rismel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. kanel
- 1,5 tsk. stødt ingefær
- 0,75 tsk. fint havsalt
- 125 g brun farin/rørsukker
- 1 dl 90 g olie fx rapsolie
- 3 æg
- 0,5 dl citronsaft
- 0,5 dl sojamælk
Citroncreme:
- 120 g flormelis
- 30 g mælkefri margarine
- 2 spsk. citronsaft
- revet skal af 1 citron
Pynt:
- citroncreme
- Alpro flødeskum
- krymmel
- glasur m. gulerodssaft, rødbedesaft og kakao
- glutenfrit slik
Sådan gør du
Muffins:
- Vask og riv græskaret. Brug evt. en miniblender/foodprocessor.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: rosiner, hakkede valnødder, fuldkornsrismel, hvid rismel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel, stødt ingefær og salt.
- Pisk brun farin og olie sammen med elpisker. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen.
- Tilsæt citronsaft og sojamælk og pisk det hele sammen.
- Tilsæt det revne græskar og rør det i.
- Hæld blandingen med de tørre ingredienser i og pisk det hele sammen.
- Fordel dejen i muffinforme (ca. 2/3 fuld) og bag dem ved 175 °C små: i 25 min store: i 30 min. Tjek om kagerne er færdige ved at stikke en tynd kniv i. Hvis der ikke hænger noget dej fast på kniven, så er kagerne færdige.
- Lad muffins køle helt af, inden de pyntes.
Citroncreme:
- Alle ingredienser blandes i en skål og piskes med en elpisker til cremen er glat og ensartet.