Glutenfri Pizza
Denne glutenfri pizza er fantastisk! Hvis den bages som beskrevet, bliver den sprød og saftig, som en autentisk pizza skal være efter vores mening. Dejen er utrolig nem at lave, og den er nem at rulle tyndt ud. For at få det bedste resultat, er det vigtigt, at pizzaen bages ved høj varme, på en forvarmet plade nederst i ovnen. Bagetiden varierer lidt alt afhængig af, hvor meget fyld der puttes på.
OBS! Undgå at fylde for meget på pizzaen, da det kan hæmme en god afbagning af bunden.
Glutenfri Pizza
Forslag til fyld: Pizzasauce, marinerede artiskokhjerter, pepperoni, skivede champignon, kyllingepålæg, marinerede hvidløg, soltørrede tomater, tun, løg, tørrede krydderurter.
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. salt
- 45 g fuldkornsmajsmel
- 60 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsrismel
- 50 g maizena
- 15 g FiberHUSK
- rismel eller majsmel til at rulle ud
Sådan gør du
- Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
- Bland de resterende ingredienser i en skål for sig, bland dem godt og rør dem i væsken med elpisker og dejkroge.
- Rør dejen i 3-4 minutter til den er jævn og sej men stadig blød. Dejen samler sig mere, når den står og hæver, så vær ikke nervøs over, at den er for våd.
- Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
- Tænd ovnen på 250°C og placer en bageplade uden papir i ovnen.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord – brug rigeligt mel, og hvis dejen er lidt klistret, så ælt gerne lidt mere mel i.
- Del dejen i to stykker.
- Form det ene stykke dej til en kugle og læg den på et stykke bagepapir drysset med mel, inden du ruller den ud.
- Rul dejen tyndt ud (ca. ½ cm). Brug løbende mel på bagerullen, så dejen ikke hænger fast.
- Læg pizzabunden med bagepapiret på en kold plade.
- Læg dit yndlingsfyld på.
- Når ovnen er varm, tages den varme plade ud, og pizzaen lempes forsigtigt over på den med bagepapiret under.
- Placer pizzaen nederst i ovnen og bag den i ca. 15 min.
- Mens den første pizza bages, laves den anden bund færdig med fyld og bages på samme måde. Nyd din glutenfri pizza mens den stadig er varm!
Hej!
Den pizza ser da vildt lækker ud!
Hvor mange personer rækker opskriften til? Skal jeg lave dobbelt portion til en familie på to voksne og to små børn?
Du har helt ret Sara – vi har glemt at skrive portionstørrelse! Denne portion rækker til 2 stk. (2 voksne), så hvis dine børn er små vil jeg foreslå 1 1/2 portion :-)
Kh. GFS
Ser vildt lækkert ud! Den vil jeg glæde mig til at prøve :D
Men kan dejen fryses? :)
Den er også lækker! :-) Vi har ikke prøvet at fryse dejen… Dejen er så nem og hurtig at lave, så det har aldrig været vores behov…
Vi har ikke erfaring med at fryse rå dej, men det kan vist godt lade sig gøre…hvis du prøver, må du meget gerne give en melding tilbage! :-)
Kh. GFS
Hvad for noget maizena bruger I, og kan det udelades? :)
Vi bruger almindelig majsstivelse. Du kan erstatte maizena med 60 g rismel (den hvide) :-)
Så lykkes det endeligt at finde en pizza bund der er så tæt på the real thing som denne… Best pizza bund EVER!! :-)
Tak for den fantastiske opskrift tøser!
Du er så velkommen Claus! Skønt at andre også synes det :-)
Har lavet de bedste glutenfri boller ud af denne opskrift😊👍
Tak for tippet! :)
Vil bare sige at opskriften også er fantasisk som deep pan pizza! :)
Det lyder spændende! :) Vil du fortælle hvordan du laver den?
Kan man bruger almindelig Fiber Husk? Er Fiber Husk glutenfri?
Ja FiberHusk er glutenfrit. Hvad mener du med almindelig Fiber Husk? Der findes en grovere version og den kan du godt bruge. Du skal bare huske at bruge den samme vægt altså 15 g i dette tilfælde.