Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme
Denne vidunderlige chokoladekage er lavet med mørk chokolade, mandel og kokosmel. Mokkacremen er nem at lave og sammen smager det himmelsk!
Note:
Mandelmel kan fås i en fedtreduceret udgave, det er IKKE den vi bruger! Hjemmemalede mandler kan også bruges, mængden skal da nok øges en smule.
Kokosmelet i denne opskrift er den fintmalede udgave også kaldet kokosfibre, og altså ikke den normale “flagede” kokosmel.
Tip:
Server chokoladekagen med hindbærcoulis: frosne hindbær koges og sødes med sukker efter smag.
Skal kagen være børnevenlig kan kaffepulver udelades.
Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme
Egnet til frysning.
Ingredienser
Chokoladekage:
- 140 g margarine
- 150 g mørk chokolade 70%
- 1,5 spsk. pulverkaffe instant kaffe
- 150 g sukker
- 4 æg
- 150 g alm. mandelmel 4 dl
- 50 g fint kokosmel 1 dl
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
Mokkacreme:
- 2,5 dl flormelis
- 2 tsk. kaffepulver instant kaffe
- 30 g mælkefri margarine
- 1-2 spsk. koldt vand
Sådan gør du
Chokoladekage:
- Smelt margarine, chokolade og kaffepulver i en gryde ved lav varme. Tag gryden fra varmen og lad den afkøle.
- Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland chokolademassen i æggemassen. Hæld den i lidt af gangen mens du rører.
- Bland mandelmel, kokosmel, natron, bagepulver og vaniljepulver og vend det i dejen.
- Hæld dejen i en smurt form eller beklæd den med bagepapir. (ca. 21 cm. i diameter) og bag i ca. 35 min ved 180°C. Test om kagen er færdig med en spids kniv. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved kniven.
- Mens kagen er i ovnen kan du lave mokkacremen.
Mokkacreme:
- Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
- Kaffepulveret opløses i vandet og tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
- Pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
- Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller spises ved siden af.