Glutenfri Blinis med stenbiderrogn og laksecreme
Blinis med stenbiderrogn og laksecreme, pyntet med rødløg og purløg, er en forårsklassiker, men fungerer også godt som en delikat nytårsforret. Vi har lavet en mælke og glutenfri version. Stenbiderrogn kan købes året rundt på glas. Brug evt. vores dejlige opskrift på Mælkefri Laksecreme
Glutenfri Blinis med stenbiderrogn og laksecreme
Ingredienser
Blinis
- 2 æg
- 3 dl sojamælk
- 3 spsk. olie
- 170 g boghvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,25 tsk. salt
- evt. lidt olie til stegning
Topping:
- mælkefri laksecreme
- Stenbidderrogn
- 1 rødløg
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
Blinis
- Pisk sojamælk, æg og olie sammen i en skål.
- Bland boghvedemel, bagepulver og salt let sammen og tilsæt det, lidt af gangen, i mælke-ægge-olie massen. Rør godt undervejs, til dejen er tyktflydende.
- Steg de små blinis, 1 spsk. dej per blinis, som almindelige pandekager. Olien i dejen gør at de godt kan steges på en tør pande, men hvis de brænder på eller hænger fast i panden, steg dem da i olie.
- Når de er færdige sættes de på en tallerken til at køle lidt af inden servering.
Topping:
- Lav laksecremen som beskrevet i opskriften 'Mælkefri Laksecreme'.
- Hak rødløg fint og klip purløg i små stykker.
Servering:
- Tag en blinis, læg en spsk. laksecreme på, en tsk. stenbiderrogn, en tsk. rødløg og drys med purløg.
Hvor mange bliver der er en portion?
Hej Karina. Jeg vil tro du kan få ca. 40 små stk. af denne portion.