Glutenfri Græskarkage
Denne glutenfri græskarkage har en dejlig saftig og samtidig luftig konsistens. Den smager helt fantastisk med den aromatiske citroncreme. Et must til Halloween!
Glutenfri Græskarkage
Egnet til frysning.
Ingredienser
- 400 g græskar fx. Hokkaido eller Butternut squash
- 50 g rosiner
- 60 g hakkede mandler
- 150 g fuldkornsrismel
- 50 g fuldkornsmajsmel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. kanel
- 0,75 tsk. fint havsalt
- 125 g brun farin/rørsukker
- 1 dl olie fx. rapsolie
- 3 æg
- 0,5 dl citronsaft
- 0,5 dl sojamælk
- 2,5 tsk. frisk revet ingefær
Citroncreme:
- 2 dl flormelis
- 30 g mælkefri margarine
- 2 spsk. citronsaft
- revet citronskal af 1 citron
Sådan gør du
Græskarkage:
- Skræl og riv græskaret. Brug evt. en miniblender/foodprocesser.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: rosiner, hakkede mandler, rismel, majsmel, bagepulver, natron, vaniljepulver, kanel og salt.
- Pisk brun farin og olie sammen.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen.
- Tilsæt citronsaft, soyamælk og revet ingefær og pisk det hele sammen.
- Tilsæt det revne græskar og rør det i.
- Hæld blandingen med de tørre ingredienser i og rør det hele sammen.
- Hæld dejen i en form (ca. 2 l) og bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tynd kniv i kagen. Hvis der ikke hænger noget dej fast på kniven, så er kagen færdig. Mens kagen er i ovnen kan du lave citroncremen.
Citroncreme:
- Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
- Citronsaften tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
- Tilsæt citronskallen og pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
- Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller skær et par skiver og læg dem sammen med creme i midten.