Glutenfri Chokolademuffins

glutenfri chokolademuffinsDisse glutenfri chokolademuffins har en dejlig “mørk” chokoladesmag, da de er lavet med både kakao og chokolade. Der skal tilsættes enten gulerod, banan eller sød kartoffel, hvilket er med til at nedsætte sukkermængden en smule og samtidig give en dejlig saftig konsistens. Tilsættes banan får de en mild smag af banan. Gulerod og sød kartoffel er mere neutrale i smagen. De kan nydes med eller uden topping af fx hindbærskum.

– Hvis du er til chokolade, så skal de prøves! 


TIPS:

  • Malede mandler: Hele mandler med skræl males fint i en foodprocessor, blender eller minihakker.

  • Søde kartofler: Koges uden skræl i ca. 25-30 min. eller bages med skræl i ca. 45-60 min. alt efter størrelse. Herefter moses de og køles af inden brug.

  • Chokolademuffins smager næsten bedst når de er HELT kølet af og chokoladen har sat sig, -gerne næste dag.

  • Server med hindbærskum: Flødeskum af ca. 1 dl sojafløde blandes med 2-3 spsk. hindbærmarmelade.

  • Server med friske hindbær eller en klat hindbærsyltetøj.

Glutenfri Chokolademuffins

Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 125 g mælkefri margarine
  • 105 g brun farin rørsukker kan også bruges
  • 3 æg
  • 70 g mandelmel / malede mandler*
  • 70 g fuldkornsrismel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 150 g fintrevet gulerod/ moset banan / moset sød kartoffel (kogt eller bagt)
  • 45 g mørk kakao
  • 100 g mørk mælkefri chokolade ca. 70%

Sådan gør du
 

  • Hak den mørke chokolade groft.
  • Pisk margarine og brun farin sammen med en elpisker til det er let og luftigt.
  • Pisk æggene i et ad gangen og pisk det hele godt sammen.
  • Rør fintrevet gulerod/moset banan/de mosede afkølede søde kartofler i blandingen.
  • Sigt rismel, kakao, vaniljepulver og bagepulver ned i blandingen og rør det sammen.
  • Rør mandelmelet/de malede mandler i dejen. Vend den hakkede chokolade i. Bland det forsigtigt så luften bevares i dejen.
  • Fordel dejen i muffinforme. Dejen skal fyldes næsten op til kanten. Portionen giver ca. 12-14 stk.
  • Bag dem ved 180°C (alm. ovn) i ca. 20 min. Test evt. ved at stikke en strikkepind eller en tynd spids kniv ned i en muffin og se om der hænger dej ved. OBS: Det er ok, at der hænger smeltet chokolade ved.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. (De smager næsten bedst, når de er HELT kølet af, gerne dagen efter).
  • Server med eller uden topping.
  • Hvis kagerne ikke spises inden et par dage, skal de opbevares i køleskab.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *