Glutenfri Bondepige med slør

Glutenfri bondepige med slørVores bud på glutenfri bondepige med slør er også mælkefri, og i stedet for almindelig rasp bruger vi hjemmelavet mandelrasp.

Desserten er simpel men utroligt velsmagende og meget festlig at se på. Alle æbler kan bruges, men brug helst nogle som er lidt syrlige i smagen fx Belle de boskoop. 

 

Glutenfri Bondepige med slør

Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg æbler
  • 0,5 tsk vaniljepulver kan udelades
  • 0,5 dl æblemost vand kan bruges i stedet
  • 2-3 spsk. honning/sukker
  • 200 g mandler
  • 1 dl kokossukker/brun farin
  • 3 dl sojafløde
  • evt. syltetøj

Sådan gør du
 

Æblegrød:

  • Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehusene og skær i mindre stykker.
  • Kom æblestykkerne i en gryde og tilsæt æblejuice. Kog æblerne under låg, ved svag varme i 5-10 min. Hvis der ikke er saft nok fra æblerne, så tilsæt mere væske hen af vejen.
  • Rør i æblerne så de bliver til æblegrød. Smag til med honning/sukker. Lad grøden køle mens du laver mandelrasp.

Mandelrasp:

  • Hak mandlerne, hverken for groft eller for fint.
  • Bland dem med kokossukker/brun farin på en kold pande.
  • Varm panden op til middel varme, mens du vender af og til.
  • Lad blandingen riste let (pas på den ikke får for meget) og sluk for panden. Fortsæt med at vende blandingen rundt på panden indtil den er afkølet, sprød og tør.

Anret:

  • Pisk fløden i min 2 minutter ved højeste hastighed til den er stiv.
  • Anret i 4 store glas (eller en glasskål, hvis det ønskes)
  • Læg æblegrød og mandelrasp lagvis (ca. 2 lag af hver) gem lidt mandelrasp til pynt.
  • Slut af med flødeskum på toppen (brug evt. sprøjtepose) og drys med mandelrasp til pynt.
  • Server straks. Byd evt. lidt syltetøj til.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *